15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2024 14:07 | Son Güncelleme: 30.01.2024 14:19

OpenAI'dan yeni hamle: Aile dostu ChatGPT

Kişiye özel ChatGPT mağazası açarak yapay zekanın eğlenceli ve faydalı yanlarını daha ulaşılabilir kılmaya amaçlayan OpenAI, yeni bir adım daha attı. ABD merkezli şirket çocuk ve gençlere yönelik, aile dostu ChatGPT'ler oluşturacağını açıkladı
OpenAI'dan yeni hamle: Aile dostu ChatGPT

OpenAI çocuk ve gençlerin yapay zekayı daha güvenli kullanmaları için harekete geçti. Aile dostu ChatGPT versiyonları oluşturacağını duyuran ABD merkezli şirket, yeni projesinden kar amacı gütmeyen, medya ve teknolojiyi çocuklara uygunluklarına göre derecelendiren Common Sense Media ile iş birliği yapacağını açıkladı. 

OpenAI CEO'su Sam Altman "Bu aracı güvenli ve sorumlu bir şekilde, gençler ve eğitim deneyimlerinin bir parçası olarak kullanacak insanlar için nasıl geniş çapta kullanılabilir hale getireceğimizi bulmak istiyoruz" dedi. Gelecekte her gencin ya da her yetişkinin kişiselleştirilmiş bir yapay zekaya sahip olacağı bir dünya öngördüklerini belirten Altman eğitim amaçlı olarak özelleştirilen geniş dil modelinin bilgi edinmek isteyen gençlere yardımcı olabileceğini söyledi.

"İstenmeyen sonuçlardan kaçınabiliriz"

Common Sense Media CEO'su Jim Steyer ise çocuklar, eğitimciler ve ebeveynler için yapay zeka kılavuzları ve eğitim materyalleri oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Steyer "Başarılı olursak gelişmekte olan teknolojinin istenmeyen sonuçlarından hep birlikte kaçınabiliriz" dedi.

Öğrenmeyi teşvik ediyor mu?

Common Sense'in yanıtlamak istediği sorular arasında yapay zekanın gençler arasında öğrenme sevgisini teşvik edip etmediği, insan haklarına ve çocuk haklarına saygı gösterip göstermediği ve teknolojinin yanlış bilgilerin yayılmasını sürdürüp sürdüremeyeceği yer alıyor.