20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2024 15:20 | Son Güncelleme: 23.05.2024 23:41

POCO F6 ve POCO F6 Pro tanıtıldı

POCO yeni akıllı telefonları POCO F6 ve POCO F6 model yeni telefonlarını tanıttı. Şirket, bu telefonlarla birlikte yeni tableti POCO Pad'i de sahneye çıkardı
POCO F6 ve POCO F6 Pro tanıtıldı

POCO F6 Pro

Yeni POCO F6 Pro, çok yönlü bir amiral gemisi model olarak dikkat çekiyor. 2K çözünürlük, 4000 nit tepe parlaklık, 3840Hz PWM karartma ve TÜV Rheinland göz dostu sertifikaya sahip cihaz WQHD+ 120Hz Flow AMOLED ekranıyla geliyor. Ekran netliği, ince ayrıntılara yakınlaştırma yaparken de keskin görüntüler sağlıyor.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden güç alan POCO F6 Pro, 16 GB RAM belleği ve 1 TB'ı bulan depolama alanının yanı sıra Xiaomi HyperOS işletim sistemini kullanıyor. 

POCO serisindeki en iyi kamera sensör sistemine sahip olan POCO F6 Pro'da bulunan Dual Native ISO Fusion teknolojisi, 16 kata kadar maksimum pozlama farkına sahip yüksek ve düşük kazanç kanalı içeriyor. Kullanıcılar, önemli ölçüde  aydınlık ve karanlık kontrasta sahip sahneler fotoğraflayabiliyor.

POCO, Görüntüleme Motoru algoritması ile yükleme ve hesaplama hızlarını önemli ölçüde iyileştiriyor. Yeni Ultra Gece Algoritması, yapay zeka destekli çoklu kare füzyonu sayesinde daha doğru renk gösterimiyle net ve parlak görüntüler yakalayabiliyor.

Telefon, 5.000 mAh pil ile geliyor ve şarj etmeniz gerektiğinde akıllı 120W HyperCharge özelliğiyle 19 dakikada telefonu tamamen şarj edebiliyorsunuz.

POCO F6

POCO F6 gücünü Snapdragon 8s Gen 3 platformundan alıyor. İşlemci ve yapay zeka yeteneklerine odaklanan X4 ana çekirdek, işlemciyi destekliyor. AnTuTu puanı 1,53 milyonun üzerinde olan POCO F6, WildBoost Optimization 3.0 teknolojisi ile kullanıcıların oyun deneyimini iyileştiriyor. 

Snapdragon 8 Gen 3 AI platformunun özellikleri, oyun aksiyonu için gelişmiş güç verimliliği ve daha düşük sıcaklık sağlıyor. Daha da uzun ömürlü bir oyun deneyimi için yeni LiquidCool Teknolojisi, ısıyı uzaklaştırmak ve ısı dağılımını büyük ölçüde iyileştirmek için buhar-sıvı sirkülasyon akışını geliştiren yeni bir IceLoop sistemi içeriyor.

POCO F6, F Serisindeki ilk CrystalRes ekranı da tanıtıyor. 6,67 inç Flow AMOLED DotDisplay, 120Hz yenileme hızı, 2400 nit en yüksek parlaklık ve 68 milyar renkle gelen telefon 1,5K yüksek çözünürlüklü görseller sunuyor. Yüzde 94,27'lik ekran-gövde oranı ile gelen telefon TÜV Rheinland sertifikası ile göz sağlığına odaklanıyor.
 
POCO F6, gün ışığında ve özellikle geceleri net çekimler yapmak için daha fazla ışığa olanak tanıyan F/1.59 diyafram açıklığına sahip IMX882 ultra geniş sensörlü 50MP üçlü kamera kurulumu kullanıyor. Telefon ayrıca artık bir F serisi standardı olan OIS ve EIS ile birlikte geliyor. Ayrıca 60 FPS destekli 4K video kaydı özelliği de mevcut. 

5000 mAh piliyle dikkat çeken POCO F6, 90W turbo şarj özelliği ile 30 dakika içinde yüzde 100 şarj olabiliyor.

POCO Pad

POCO'nun ilk tablet modeli POCO Pad 12,1 inç, 120 Hz ve 2.5K ekranla birlikte geliyor. Kullanıcılar 16:10 en boy oranıyla video izliyor, oyun oynuyor, kitap okuyor ya da çalışıyor. TÜV Rheinland sertifikası ile birlikte tablet ayrıca Dolby Atmos destekli dört hoparlöre sahip.

POCO Pad, Xiaomi HyperOS işletim sistemiyle geliyor ve Snapdragon 7s Gen 2 işlemciden güç alıyor. Home Screen+, cihazlar arası iş birliği ve Xiaomi Smart Hub gibi özellikler sunuyor. Bluetooth ve Wi-Fi etkinken Home Screen+, aynı POCO/Xiaomi hesabı ile oturum açmış POCO Pad ve mobil cihazlar arasında sürükle ve bırak içerik paylaşımı sağlıyor. Bu iş birliği özelliği, cihazlar arasında kopyalama ve yapıştırma olanağı tanıyor. Kullanıcılar Xiaomi Smart Hub'ı etkinleştirerek çeşitli Xiaomi AIoT ürünleri de dahil olmak üzere yedi adede kadar cihazı aynı anda yönetip kontrol edebiliyor.

Gri veya Mavi renkte ince metal tasarımıyla POCO Pad, 10000 mAh (tip) piliyle geliyor ve 33 W hızlı şarj özelliği sunuyor. 

Fiyatlar

POCO F6 24 bin 999 TL, POCO F6 Pro ise 30 bin 499 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.