29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2023 00:32 | Son Güncelleme: 07.12.2023 00:34

Twitch Güney Kore'de şalter indirdi

Dünyanın önde gelen video platformlarından Twitch, yüksek maliyetler nedeniyle Güney Kore'de kapanıyor
Twitch Güney Kore'de şalter indirdi

Amazon çatısı altında faaliyet gösteren Twitch Salı günü yaptığı açıklamada, yüksek işletme maliyetleri ve ağ ücretleri nedeniyle önümüzdeki yıl Şubat ayında Güney Kore'deki faaliyetlerini durduracağını duyurdu. CEO Dan Clancy bir blogda yaptığı açıklamada, "Twitch Kore'de önemli bir zararla faaliyet gösteriyor ve ne yazık ki işimizin bu ülkede daha sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi için ileriye dönük bir yol yok" dedi.

Şebeke ücretleri 10 kat pahalı

Kore'deki şebeke ücretlerinin diğer ülkelerin çoğuna kıyasla hala 10 kat daha pahalı olduğunu belirten şirket yetkilisi, Twitch'in faaliyetlerini sürdürebilmek için işletme maliyetlerini azaltmaya yönelik önemli çabalar harcadığını da sözlerine ekledi.

Güney Kore Bilim ve ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ağ kullanım ücretlerinin "internet ağının, içerik endüstrisinin ve kullanıcı rahatlığının sürdürülebilir gelişiminin dikkate alınmasını gerektiren kapsamlı bir konu" olarak gözden geçirildiği belirtildi.

Bakanlık Twitch'in faaliyetlerine son verme kararı hakkında doğrudan yorum yapmadı.

Netflix davalık olmuştu

Artan trafik kullanımının faturasını kimin ödemesi gerektiği konusundaki tartışma, küresel teknoloji devlerinin Güney Kore'deki yerel internet sağlayıcılarıyla çatışmasına sahne oldu. Bu yılın başlarında Netflix ve Güney Koreli internet servis sağlayıcısı SK Broadband, ağ kullanım ücretleri konusunda birbirlerine karşı açtıkları davaları geri çekmişlerdi.

2022 yılında Twitch, artan işletme maliyetlerini gerekçe göstererek Güney Kore'de video çözünürlüğünü sınırlandırdı. Güney Koreli bir yayın platformu ve Twitch'in rakibi olan Afreeca TV'nin hisseleri, duyurunun ardından Çarşamba günü yaklaşık yüzde 30 artışla kapandı.

Twitch, kullanıcı ve gelir artışının beklentileri karşılamaması üzerine Mart ayında 400'den fazla çalışanını işten çıkarmıştı.