29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.02.2023 17:39 | Son Güncelleme: 04.02.2023 19:31

WhatsApp'a yeni özellik: Herkesin bir Avatar'ı olacak

Heyecanla beklenen Avatar özelliği WhatsApp’ta test edilmeye başlandı. Meta’nın ilk olarak Facebook'a getirdiği Avatar, kısa bir süre sonra WhatsApp’ın kararlı sürümünde bütün kullanıcılara açık olacak. Avatar hem profil fotoğraflarında hem de çıkartmalarda kullanılabilecek
WhatsApp'a yeni özellik: Herkesin bir Avatar'ı olacak

Meta’nın çıkardığı Avatar, WhatsApp’a gelmesi için test ediliyor. 2014 yılında anlık mesaj platformunu satın alan Meta, Facebook platformu için yaptığı özelliği ilk kez Instagram’a, şimdi de WhatsApp’a getirdi. Uzun süredir sadece tasarımı yapılabilen Avatarlar artık profil fotoğrafları ve çıkartmalarda kullanıcılarla buluşacak.

Test edilmeye başlandı

Gelen yeni haberlere göre Avatar tüm kullanıcılara açık olacak. Kullanıcıların eline ulaşmasına da sadece birkaç hafta kaldı.

WhatsApp’ta Avatar kullanmak için uygulamanın güncel olması gerekirken, zaten uzun süredir Avatar tasarlamak da kullanıcılara açık durumda. Eskiden mesajlaşma ve çıkartmalarda kullanılamayan Avatar özelliği kısa süre sonra platformun kararlı sürümünde yerini alacak.

Instagram bitti, sırada WhatsApp var

Meta, Instagram için Avatar’ı halihazırda kullanıcılara sunmuş durumda. Instagram kullanıcıları Avatar’ı mesajlarda, sohbetlerde hatta profil fotoğraflarında kullanabiliyor. Meta, Avatar’ı büyük oranda Apple’ın geliştirdiği Memoji’yle yarışmak için çıkardı.