09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.10.2023 20:27 | Son Güncelleme: 24.10.2023 20:36

Bitcoin 18 ayın zirvesini görmesinin ardında ne var?

Kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, ABD’de ilk Bitcoin spot ETF’sinin onaylanacağı spekülasyonlarıyla Salı günü yaklaşık yüzde 10 artışla 34 bin 872 dolara yükselerek yaklaşık bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki Bitcoin'in bu yükselişinin ardında ne var?
Bitcoin 18 ayın zirvesini görmesinin ardında ne var?

Uzun süredir çalkantı içinde olan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde güçlü bir çıkış yakaladı ve 35 bin dolara yakın bir seviyeyi görerek 18 ay öncesindeki seviyesini yakalamayı başardı.

Spekülasyonların kaynağı ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) borsada işlem gören Bitcoin fonunu (ETF) onaylamasına dair beklenti. Öngörüler Bitcoin ETF'nin, daha önce kriptoya temkinli yaklaşan yatırımcılara hisse senedi piyasası aracılığıyla erişim sağlayacağı ve sektöre yeni bir sermaye akışını başlatacağı yönünde.

Saxo'nun baş yatırım sorumlusu Steen Jakobsen, "Herhangi bir varlığın değeri, temelde, onu kullanan insan sayısına bağlıdır. Bu nedenle ETF, büyük bir takipçi kitlesi oluşturup likiditeyi artırabilir" dedi.

Bu yıl şimdiye kadar değeri iki katına çıkan ve son derece volatil olan Bitcoin en son 34 bin 282 dolarda yüzde 8,7'lik artış göstermişti. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da yüzde 6.3'lük yükselişle Ağustos ayından bu yana en yüksek değeri olan 1816,60 dolara geldi.