05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2023 12:26 | Son Güncelleme: 19.08.2023 12:29

Bitcoin’de Mayıs’tan beri en kötü haftalık performans

Bitcoin düşüşünü sürdürerek 26 bin doların altını test etti ve Mayıs’tan beri en kötü haftalık performansa ilerledi. Uzmanlar temel olarak düşüşün 4 nedene dayandığını söylüyor
Bitcoin’de Mayıs’tan beri en kötü haftalık performans

Kripto para birimlerinde perşembe günün başlayan düşüş cuma da devam etti. Coin Metrics verilerine göre, dün yüzde 9 civarında düşen bitcoin dün de yüzde 6 düşüşle 26 bin doların altını test etti. Ether ve Ripple da düşüşünü sürdürdü. Bitcoin’de haftalık düşüş yüzde 11,1’i buldu ve Mayıs’tan beri en kötü haftalık performansı kaydetti. Böylece kripto para birimi 8 haftanın 7.sini de düşüşle tamamlamaya hazırlandı. Son düşüşe rağmen bitcoin 2023’te yaklaşık yüzde 57 yükseldi.

Elon Musk’ın satış iddiası etkili oldu


Bitcoin’deki düşüş, The Wall Street Journal’ın Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX’in 2022 ve 2021’de Bitcoin varlıklarının değerini toplam 373 milyon Dolar olarak kaydettiğini, uzay yolculuğu şirketinin bu coinleri sattığını öne süren haberinin hemen ardından geldi. Buna rağmen uzmanlar düşüşün tek sorumlusu Elon Musk olarak görülmemesi gerektiği belirtiliyor.

Fed tutanakları sonrası ABD tahvil faizlerindeki yükselişin ivme kazanması, piyasalarda risk iştahındaki zayıflama ve Çin’in en büyük emlak şirketi olan Evergrande’in iflas başvurusunda bulunması da düşüşü tetikleyen etkenlerden bazıları olarak öne çıkıyor.