08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 23:06 | Son Güncelleme: 24.07.2024 23:07

Spot Ethereum ETF'lere para aktı: İlk gün 106 milyon dolarlık net giriş yaşandı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum ETF başvurularına nihai onayı verdi ve daha ilk günden 106 milyon dolarlık net giriş yaşandı
Spot Ethereum ETF'lere para aktı: İlk gün 106 milyon dolarlık net giriş yaşandı

CF Benchmarks ve birkaç ticaret firmasının verilerine göre, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum'un spot fiyatına bağlı dokuz borsa yatırım fonu (ETF), ABD borsalarında işlem görmeye başladıkları Salı günü 106 milyon dolarlık net giriş topladı.

Dijital varlık endeksi sağlayıcısı CF Benchmarks, bu varlıkların çoğunu çeken fonların, Ocak ayında spot bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin ardından en büyük kazananlar olarak ortaya çıkan aynı firmalar tarafından desteklendiğini belirtti.

BlackRock'ın iShares Ethereum Trust ETF'si 266,5 milyon dolarlık girişle başı çekerken, onu 204 milyon dolarlık girişle Bitwise Ethereum ETF'si yakından takip etti. Fidelity Ethereum Fund ise 71 milyon dolarlık varlık çekti.

Grayscale Ethereum Trust ise Ocak ayındaki ilk gününde Grayscale'in bitcoin ETF'sinden 95,1 milyon dolarlık çıkışına kıyasla 484 milyon dolarlık çıkış yaşadı. Grayscale Ethereum Trust'ın yüzde 2,5'lik ücreti, benzer ürünler için tipik ücret aralığı olan yüzde 0,20 ila 0,25'ten oldukça yüksek.

Bir kripto piyasası oluşturma firması olan Wintermute Trading, yatırımcıların varlıklarını daha yüksek maliyetli Grayscale ETF'den daha uygun fiyatlı alternatiflere kaydırdıklarını gözlemledi. Bu eğilim, yüzde 0,15'lik daha düşük bir ücretle piyasaya sürülen Grayscale Ethereum Mini Trust'a 15,1 milyon dolarlık girişle kanıtlandı.