28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 12.02.2022 13:56 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

5 yaş altı çocuklar için acil kullanım başvurusunu erteledi

Pfizer ve BioNTech, Kovid-19 aşısı için FDA'ye yaptıkları acil kullanım onayı başvurusunu erteleme kararı aldı
5 yaş altı çocuklar için acil kullanım başvurusunu erteledi

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, yaptığı açıklamada, 5 yaşından küçüklere ait 3 doz Kovid-19 aşısı denemelerinin ilk sonuçları ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) ulaştırılıncaya kadar başvurunun dondurulduğunu duyurdu. CNBC'nin haberine göre;  açıklamada, başvurunun tamamlanması için çocuklara yönelik 3 doz Kovid-19 aşısı denemelerinin ilk sonuçlarının bekleneceği ve iki şirketin de aşıların bu yaş grubunda yüksek seviyede koruma sağladığına inandığını kaydetti.

3 doz aşılama verileri istendi

FDA Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, son dönemde ciddi artış görülen Omicron vakaları nedeniyle gençler ve çocuklarda artan hastaneye yatışlar nedeniyle tüm olasılıkları gözden geçirmek için Pfizer ve BioNTech'ten çocuklara yapılan 3 doz aşılama verilerinin kendileriyle paylaşılması talebinde bulunduklarını belirtti.

"Sonuçları görmek istiyoruz"

Beş yaş altı çocuklarda Kovid-19 aşısı kullanımında ilk etapta 2 doz aşılamaların yeterli olup olmadığını değerlendirmek istediklerini vurgulayan Marks, kendilerine ulaşan yeni verilerin ardından 3 doz aşı sonuçlarını da görmek istediklerini ifade etti. FDA'nın başvuruyu 15 Şubat'ta görüşmesi bekleniyordu. Pfizer ve BioNTech, 5 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısı için FDA'ya acil kullanım onayı başvurusu yapmıştı.