28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2022 20:33 | Son Güncelleme: 22.12.2022 20:55

Çin'deki artan vakaların nedeni: Hindistan'da BF.7 varyantı görüldü

Çin'deki artan Covid-19 vakalarının nedeni olduğu düşünülen BF.7 varyantı, Hindistan'da da görüldü. Ülkede Covid-19 kısıtlamaları yeniden gözden geçirilmeye başlandı
Çin'deki artan vakaların nedeni: Hindistan'da BF.7 varyantı görüldü

Hindistan'da Çin'deki Covid-19 vakalarının artışına sebep olduğu düşünülen BF.7 varyantının olduğu dört vaka tespit edildi. Omicron'un alt varyantının tespit edildiği dört hastada herhangi bir semptom görülmediği için tedavileri ev karantinasında gerçekleştirildi. 

Covid-19 vakalarında artış bekleyen Yeni Delhi hükümeti bir süredir sağlık poliçelerini gözden geçiriyor. Havalimanlarında rastgele PCR testlerinin yeniden başladığı Yeni Delhi’de, maske takmak, dezenfektan kullanmak ve sosyal mesafeyi korumak yeniden gündemde. Aynı zamanda hükümet Covid-19 örneklerinin gönderilmesi talimatını verdi. 

Çin'de sıfır Covid kısıtlamalar kaldırılırken ülkede vaka sayılarındaki devasa artışın bu varyant olduğuna inanılıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son raporunda ülkede gelişmekte olan durum hakkında endişeli olduğunu belirtti. DSÖ'nün uyarıları sonrası Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya yeni varyantların tespit edilmesi için DNA dizilimi çalışmalarına hız verildiğini söyledi. Mandaviya’nın, “Covid-19 henüz bitmedi, ilgili herkesi tetikte olmaya ve gözetimi güçlendirmeye davet ediyorum" dedi. 

"Hinditan'da çoğunluk hibrit bağışıklığa sahip"

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi'nden Doktor NK Mehra, BF.7 varyantının 10'dan fazla üreme değerine sahip olduğunu, bunun da bir bireyin en az 10 kişiye bulaştırabileceği anlamına geldiğini söyledi. Dotkor, Times of India'ya verdiği demeçte, "Hindistan'da çoğu insan, yaygın enfeksiyon ve aşılama nedeniyle hibrit bağışıklığa sahip. Endişelenecek bir neden olduğunu düşünmüyorum" dedi. Ülkenin en iyi doktorları Perşembe günü bir danışma kurulunda, halktan ateş, boğaz ağrısı, öksürük gibi belirtiler olması durumunda acil önlem almalarını ve bir tıp doktoruna danışmalarını istedi.