20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.02.2022 11:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

İngiltere'de karantina, ABD'de maske kaldırıldı

İngiltere’de test sonucu pozitif çıkan kişi artık karantinaya girmeyecek. ABD’de ise kapalı mekanlarda maske ve aşı zorunluluğu kaldırıld
İngiltere'de karantina, ABD'de maske kaldırıldı

İngiliz parlamentosunda milletvekillerine hitap eden Başbakan Boris Johnson, corona virüs verilerdeki cesaret verici eğilimin devam etmesi halinde mevcut kısıtlamaların bir ay önceden kaldırılabileceğini söyledi. Testi pozitif çıkanların beş günlük karantina zorunluluğu da kalkacak. Hükümetin, 21 Şubat’ta corona virüs’le yaşam stratejisini de ilan etmesi bekleniyor.

Aşılı gençlerden test istenmeyecek

Öte yandan İngiltere’ye gelenler için uygulanan kurallar da hafifletildi. Bugünden itibaren ülkeye gelecek aşılı kişilerden PCR testi istenmeyecek. Aşısız gelenlerin de karantinaya girme zorunluluğu kaldırılacak ancak test istenmeye devam edilecek.

ABD'de maskeler çıktı

Bazı ABD eyaletlerinde de kurallar hafifletiliyor. Hastalık Kontrol ve İzleme Merkezi’nin (CDC), tavsiye kararlarını değiştirmemesine rağmen New York, California ve Massachusetts gibi eyaletler kapalı mekânlarda maske ve aşı zorunluluğunu kaldırdıklarını bildirdi. New York’ta bugün itibarıyla işletmelerde maske artık zorunlu değil. Okullarda maske zorunluluğunun ise mart ayı başında kaldırılması hedefleniyor.