15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2023 13:08 | Son Güncelleme: 25.04.2023 13:24

ABD 2024 seçimleri: Joe Biden resmi olarak adaylığını duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden sosyal medyada yayınladığı bir video ile yeniden aday olacağını duyurdu. 80 yaşındaki Biden, Amerikan tarihinde yeniden seçilmek için adaylığını koyan en yaşlı aday oldu
ABD 2024 seçimleri: Joe Biden resmi olarak adaylığını duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden 2024'te Beyaz Saray için resmen yarışa girerek Amerika'yı Trump-Biden rövanşına hazırladı. Biden 25 Nisan 2019'da ilk adaylığını açıkladığı günden dört yıl sonra sosyal medyada yayınladığı bir videoyla yeniden adaylığını duyurdu.

Biden paylaşımında "Her neslin demokrasi için ayağa kalkmak zorunda kaldığı bir an vardır. Bunun bizimki olduğuna inanıyorum. İşte bu yüzden ABD Başkanı olarak yeniden seçilmek için adaylığımı koyuyorum. Bize katılın. Bu işi bitirelim" ifadelerini kullandı.

80 yaşındaki Biden, Amerikan tarihinde yeniden seçilmek için adaylığını koyan en yaşlı aday. Biden bir süredir 2024 adaylığıyla dalga geçiyordu ve nisan ayı başında İrlanda'ya yaptığı bir gezide gazetecilere yakında bir açıklama yapacağını söylemişti.

Amerikalılar rövanş istemiyor

Bu açıklamanın ardından ABD, Biden'ın Cumhuriyetçilerin ikinci dönem başkanlığı için Donald Trump'ı yendiği 2020 başkanlık seçimlerinin rövanşına sahne olmaya hazırlanıyor. Ancak son kamuoyu yoklamalarına göre rövanş Amerikan halkının şu anda istediği bir şey gibi görünmüyor.

Trump'ın çekilmesi gerektiğini düşünüyorlar

NBC News tarafından yapılan bir Hart Research anketi, Amerikalıların yüzde 70'inin Biden'ın bir dönem daha aday olması gerektiğini düşünmediğini ortaya koydu. Bu arada, Cumhuriyetçilerin yüzde 33'ü de dahil olmak üzere katılımcıların yüzde 60'ı Trump'ın da kenara çekilmesi gerektiğini düşünüyor.