28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2024 09:50 | Son Güncelleme: 22.02.2024 09:52

ABD: Gazze'de anlaşmaya varmak için bir alan oluştuğunu düşünüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ile Hamas arasında, Gazze Şeridi'nde insani ara ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılması için bir alan oluştuğu bilgisi doğrulandı
ABD: Gazze'de anlaşmaya varmak için bir alan oluştuğunu düşünüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Gazze'de bir anlaşmaya varıldığını görmek istiyoruz"

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın "umut verici erken işaretlerin" olduğu yönündeki sözleri hatırlatılan Miller "Burada bir anlaşmaya varmak için (elverişli) bir alan oluştuğunu düşünüyoruz. Bu konuyla ilgilenmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Miller, ABD'nin rehinelerin serbest bırakılması ve çatışmalara ara verilmesi isteğini aktardığı konuşmasında, Gazze'de "bir anlaşmaya varıldığını görmek istediklerini" ifade etti.

Bakanlık Sözcüsü Miller "Bir anlaşmaya varıldığını görmek istiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varıldığını görmek istiyoruz. Buna elbette ramazan öncesi de dahil" dedi. Miller'in açıklaması, Gantz'ın, Filistinli gruplarla "yeni bir esir değişimi anlaşmasına yönelik girişimlerin devam ettiğine" ve bu konuda "ilerleme olasılığına dair işaretlerin bulunduğuna" dair söylemlerinin ardından geldi.

 

Kaynak: AA