29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2023 23:19 | Son Güncelleme: 23.10.2023 23:25

ABD: İran Orta Doğu'daki üslerimize yönelik saldırıları kolaylaştırıyor

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, İran'ın Orta Doğu'daki ABD üslerine yönelik son saldırıları "aktif bir şekilde kolaylaştırdığını" belirtildi
ABD: İran Orta Doğu'daki üslerimize yönelik saldırıları kolaylaştırıyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kirby, geçtiğimiz hafta Irak ve Suriye'de ABD personelinin bulunduğu askeri üslere yönelik roket ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarında "artış yaşandığını" belirterek, bu konuda İran destekli grupları hedef gösterdi.

"Bu saldırıların ciddi şekilde artma potansiyeli konusunda derin endişe duyuyoruz" diyen Kirby, "buna izin vermeyeceklerini" söyledi. John Kirby, "İran, Hamas ve Hizbullah'ı desteklemeye devam ediyor. İran'ın bu olayları yakından izlediğini, bazı durumlarda bu saldırıları aktif olarak kolaylaştırdığını ve çatışmayı kendi çıkarları veya İran'ın yararına kullanmak isteyebilecek diğer grupları teşvik ettiğini biliyoruz" dedi.

Kirby, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ABD ordusuna, Pentagon'un "hem güçlerimizi savunabilme hem de gerektiğinde kararlı bir şekilde karşılık verebilme açısından uygun duruşa sahip olmasını" sağlamak için "adımlar atılması" yönünde talimat verdiğini vurguladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Irak'taki ABD ve koalisyon güçleri yakınlarına 3 İHA saldırısı yapıldığını aktarmıştı.

Kaynak: AA