06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 22:43 | Son Güncelleme: 02.08.2023 22:53

ABD Kongre Binası'na silahlı saldırı iddiası asılsız çıktı

ABD Kongre polisi, bir silahlı saldırgan olduğu ihbarı üzerine Senato ofis binalarının giriş ve çıkışlarını kapattı, içeride arama yaptı. Ancak arama sonrası polisin herhangi bir tetikçi bulamadığı ve kimsenin yaralanmadığı açıklandı
ABD Kongre Binası'na silahlı saldırı iddiası asılsız çıktı

ABD Kongre Binası kompleksinde silahlı saldırı olacağı iddiası polisi harekete geçirdi. ABD Senatosu yaz tatilinde olduğu için milletvekillerinin çoğu Washington'da değildi. Ancak kongre ofislerinde az sayıda da olsar personel görev yapıyor. Senato kafeteryaları ve kafelerinde, güvenlik noktalarında ve bina bakımında çalışan düzinelerce işçinin yanı sıra Kongre Binası'nda turistler de bulunuyor.

Bir Senato çalışanı, Kongre binasının kendisinin en üst düzeyde tecrit edilmemiş olmasına rağmen, polisin oradaki tüm çalışanlara ofislerinde kalmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre söz konusu çalışan, "Senato Binalarının içindeyseniz, olası bir aktif tetikçi ihbarı nedeniyle içerideki herkes bulunduğu yere sığınmalıdır. ABD Kongre Binası Polisi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, herhangi bir silah sesi duyulduğuna dair teyit edilmiş bir raporun elimizde bulunmadığını belirtmek isteriz" dedi.

Polis acil bir çağrıya yanıt verdiklerini söyledi. Kongre Binası Polisi'nden gelen bir tavsiye, insanları ofislerine girmeye ve acil durum ekipmanlarını almaya çağırdı. Ayrıca elektronik cihazlarını susturmaları ve sessiz kalmaları istendi.

İhbar asılsız çıktı

Ancak yapılan incelemeler sonrasında ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Washington Metropolitan Polis Departmanı sözcüsü Hugh Carew, ABD Kongre Binası kompleksinde olası bir aktif tetikçi ihbarı sonrasında polisin herhangi bir tetikçi bulamadığını ve kimsenin yaralanmadığını söyledi.