05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2023 22:58 | Son Güncelleme: 19.10.2023 23:12

ABD Yemen'den İsrail'e fırlatılan 3 füzeyi vurdu

Pentagon tarafından yapılan açıklamada ABD gemisinin Yemen'en fırlatılan 3 füzeyi vurduğu duyuruldu
ABD Yemen'den İsrail'e fırlatılan 3 füzeyi vurdu

Pentagon, ABD donanmasına ait bir savaş gemisinin Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından fırlatılan füze ve insansız hava araçlarını düşürdüğünü paylaştı.

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder gazetecilere yaptığı açıklamada Husiler tarafından üç adet seyir füzesi ve birkaç insansız hava aracı fırlatıldığını söyledi. Ryder, "Yemen'den fırlatılan bu füzeler Kızıldeniz boyunca kuzeye, potansiyel olarak da İsrail'deki hedeflere doğru yöneldi" dedi.

Pentagon, USS Carney destroyerinin Perşembe günü füzeleri ve insansız hava araçlarını vurma kararı aldığında Kuzey Kızıldeniz'de olduğunu söyledi. Ryder ayrıca Suriye ve Irak'taki ABD askeri üslerinin de son 24 saat içinde saldırıya uğradığını söyledi.

Hamas'ın geçen hafta İsrail'e düzenlediği saldırının ardından Pentagon şefi Lloyd Austin, Doğu Akdeniz'e iki ABD uçak gemisi saldırı grubu konuşlandırdı ve savaş uçaklarını takviye etti. Austin ve diğer ABD'li yetkililer İran, Hizbullah ve diğer İran vekillerini İsrail'e karşı ikinci bir cephe açmamaları konusunda uyarmıştı.