30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.11.2023 10:29 | Son Güncelleme: 14.11.2023 11:34

ABD'li 100 diplomat altına imza attı: Biden, İsrail-Hamas savaşına dair yanlış bilgi yayıyor

ABD'de Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) 100 diplomat, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara dair Başkan Joe Biden'ı yanlış bilgi yaymakla suçladı
ABD'li 100 diplomat altına imza attı: Biden, İsrail-Hamas savaşına dair yanlış bilgi yayıyor

ABD'den yayın yapan Axios haber sitesine göre, Dışişleri Bakanlığı ve USAID'da çalışan 100 diplomatın imzaladığı bildiride, İsrail'in Gazze'de "savaş suçları" işlediği belirtildi. Bildiride, Başkan Joe Biden'ın 10 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Hamas'ın İsrail'e saldırılarına dair yanlış bilgiler paylaştığı" vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın politika dairesine sunulan bildiride, ABD'ye, İsrail ve Hamas'ın elindeki esirlerin salıverilmesi için çalışma yapılması çağrısında bulunulurken, İsrail hapishanelerinde binlerce Filistinlinin haklarında herhangi bir suçlama olmadan tutulduğuna dikkat çekildi. Bildiride, Biden'a İsrail'in eylemlerini daha fazla sorgulaması tavsiye edildi.

"Başkan'a tavsiyelerini sunacak"

Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, söz konusu bildiriye dair basına yaptığı açıklamada, "Bakan, farklı bürolardaki her kademeden çok sayıda kişiyle bir araya gelerek hem İsrail'in Hamas'la çatışması hem de diğer konularla ilgili politikalara dair düşüncelerini dinledi" dedi.

Miller, Bakan Antony Blinken'ın, farklı görüşteki kişileri düşüncelerini dile getirmeye teşvik ettiğini belirterek, "Tavsiyeleri dikkate alacak ve en sonunda en iyi karar olduğunu düşündüğü şeyi yapacak ve ne yapmamız gerektiği konusunda Başkan'a tavsiyelerini sunacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA