20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 13.03.2022 09:38 | Son Güncelleme: 13.03.2022 11:00

ABD'nin Erbil Konsolosluğu'na yönelik füzeli saldırısı düzenlendi

Irak'ın Erbil kentindeki ABD Konsolosluğu'na yönelik füze saldırısı düzenlendiği belirtildi
ABD'nin Erbil Konsolosluğu'na yönelik füzeli saldırısı düzenlendi

Irak'ın Erbil kentindeki ABD Konsolosluğu'na yönelik füze saldırısı düzenlendiği belirtildi. Erbil Valisi Ümid Hoşnav yerel medya Rudaw'a yaptığı açıklamada, ABD Konsolosluğu'na yönelik ''terör saldırısı'' olduğunu söyledi. Saldırının füzelerle yapıldığını aktaran Hoşnav, olaydan sonra kentteki güvenlik güçlerinin alarma geçtiğini aktardı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi ise, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını kaydetti. Anti-Terör Birimi resmi Facebook hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, olayın gece 01.00'de gerçekleştiğini ve füzelerin Erbil'deki ABD Konsolosluğu etrafındaki bir mahalleyi hedef aldığını aktardı.

ABD Dışişlerinden yapılan açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ve konsolosluğunun zarar görmediği bildirildi.

 

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aziz Erbil kentine saldırı ve sakinlerinin korkutulması, halkımızın güvenliğine saldırıdır" dedi.

"Kardeşim" dediği IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile olayı görüştüğünü ifade eden Kazımi, "Güvenlik güçlerimizi; bu saldırıyla ilgili incelemeler yapacak. Kentlerimizin güvenliği ve halkımızın selametini hedef alan saldırılara karşı koyacağız" dedi.

Barzani de Erbil'e yapılan terör saldırısını kınadı: "Erbil korkaklara karşı boynunu eğmez. Erbil'de birkaç yere yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum."

 

Kaynak: AA