05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2024 21:36 | Son Güncelleme: 11.01.2024 21:51

Air Canada'ya ait Boeing 777 model uçağa binen bir yolcu kapıyı açtı, uçaktan düştü

Air Canada'ya ait Boeing 777 model uçağa binen bir yolcu kendi koltuna geçip oturmak varken henüz kalkış yapmayan uçağın kapısını açtı ve 20 metre yükseklikten yere düştü. Düşme sonucu yaralanan yolcu hastaneye kaldırırken, uçak 6 saat sonra kalkış yapabildi
Air Canada'ya ait Boeing 777 model uçağa binen bir yolcu kapıyı açtı, uçaktan düştü

Global News'in haberine göre, bir Air Canada yolcusu henüz bilinmeyen bir sebeple uçağın kapısını açtı ve yaklaşık 20 metre yükseklikten yere düştü. Bir havayolu temsilcisi Business Insider'a yaptığı açıklamada olayın Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'ndaki bir Boeing 777'de yaşandığını söyledi.

Sözcü, yolcunun uçağa normal bir şekilde bindiğini ancak daha sonra koltuğuna gitmek yerine bir kabin kapısını açtığını söyledi. Temsilci, kişinin düşme sonucu yaralandığını ve acil servisin çağrıldığını sözlerine ekledi.

Uçuş takip sitesi Flightradar24'ün verilerine göre Pazartesi günü Toronto'dan Dubai'ye giden uçak neredeyse altı saat geç kalktı. Uçakta 319 yolcunun bulunması planlanıyordu.

Air Canada'dan bir havayolu temsilcisi şunları söyledi: "Onaylanmış tüm biniş ve kabin işletim prosedürlerimize uyulduğunu teyit edebiliriz; olayı incelemeye devam ediyoruz"