19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.01.2021 08:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Airbnb’ye göre seyahatte 3 trend değişikliği var

Airbnb’ye göre seyahatte 3 trend değişikliği var

Dünyanın her yerinde uygun fiyatlı oda ve daire kiralama imkanı sunan Airbnb’nin CEO’su, pandemi sonrası dönemde seyahat alışkanlığı ile ilgili kehanette bulundu

Airbnb CEO’su Brian Chesky, pandeminin seyahat şeklini yıllarca değiştireceğin belirtti. Fortune dergisi habere göre “Seyahat asla pandemiden önceki haline geri dönmeyecek” diyen Chesky 3 tahminde bulundu.

Daha az iş, daha çok eğlence

Chesky, insanların uçakla seyahat edip iş toplantılarına katılma umutlarını azaltacaklarını ve bunun yerine bunları sanal olarak gerçekleştireceklerini ifade etti. Bununla birlikte, insanlar iş yerine zevk için daha sık seyahat edecekler. “Ortaya çıkacak yeni bir iş seyahati türü var… Bu tip seyahatte insanlar uzaktan çalışabilir.  Ama toplantı için uçağa binen insanlar muhtemelen sonsuza kadar gitti.”

Küçük şehirler gözde 

Chesky, insanlar seyahate geri döndükçe, sadece ilk 50 şehir yerine daha küçük toplulukları, kırsal alanları ve çiftlik konaklarını dikkate alacaklarını söylüyor. Salgın, daha fazla insanın yol gezilerine çıkmasına ve daha az turistik bölgeyi keşfetmesine yol açtı. Bu şekilde, sadece turistik mahalleler ve tamamen yerleşim bölgeleri olmayacak şekilde, daha ziyade ikisinin bir karışımı olacak şekilde seyahat “yeniden dağıtılacaktır.”

Daha çok kaliteli zaman

Chesky, insanların nereye gittiğini değiştirmenin ötesinde, salgının insanların seyahat etmesinin ana nedenini de değiştireceğini söyledi. “Times Meydanı’na gitmeyi özlemiyecek; özlem duydukları şey arkadaşlarını ve ailelerini görmek” diyen Chesky, insanların sevdikleriyle bağlantı kurmak için daha fazla zaman harcayacaklarından, dünyanın önemli noktalarını daha düşük bir düzeyde ziyaret edeceklerini öne sürüyor.