27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.11.2023 10:03 | Son Güncelleme: 06.11.2023 10:14

Almanya Başbakanı Scholz: Yahudilere saldıran herkes, hepimize saldırıyor demektir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Mannheimer Morgen gazetesine yaptığı açıklamada Almanya'da Yahudilere saldıran herkes, hepimize saldırıyor demektir" ifadesini kullandı
Almanya Başbakanı Scholz: Yahudilere saldıran herkes, hepimize saldırıyor demektir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Mannheimer Morgen gazetesine yaptığı açıklamada, antisemit olaylar karşısında Almanya'daki insanları Yahudileri korumaya çağırarak, "Hepimiz Almanya'daki Yahudilerin korunması için ayağa kalkmalıyız, bu aynı zamanda medeni cesaretle ilgili bir konu" değerlendirmesinde bulundu.

"Masum insanların ölümünü alkışlamak suçtur"

Almanya'daki Yahudi kurumlarının korunduğuna işaret eden Scholz, "Antisemitizmi kabul etmeyeceğiz. Çok net yasalarımız var. İsrail bayraklarını yakmak cezai bir suçtur. Masum insanların ölümünü alkışlamak cezai bir suçtur. Yahudi karşıtı sloganlar atmak suçtur" ifadesini kullandı.

Scholz, "Almanya'da Yahudilere saldıran herkes, hepimize saldırıyor demektir" yorumunda bulundu. Şansölye, kolluk kuvvetlerinin bu tür suçları cezalandırma görevi olduğuna işaret ederek, "Kolluk kuvvetleri, gerekli araçlara sahip ve bunları tutarlı bir şekilde kullanmalı" dedi.

Kaynak: AA