27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2023 20:02 | Son Güncelleme: 20.12.2023 20:08

Almanya'da federal polisin yetkileri genişletiliyor

Almanya'da federal polisin yetkilerini genişletecek yasa tasarısı kabul edildi. Yasayla Federal Polis Teşkilatı'na can güvenliğini sağlamak için telekomünikasyonu izleme, trafik verilerini toplama, sim kartları ve cep telefonlarını tespit imkanı veriliyor
Almanya'da federal polisin yetkileri genişletiliyor

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Federal Polis Teşkilatı'nın yetkilerini genişletecek yasa tasarısını kabul etti. Bakanlar Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in sunduğu ve Federal Polis Yasası'nın yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı ele alındı. Yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.

İçişleri Bakanı Faeser, ülkenin en önemli güvenlik yasalarının birinde reform yaptıklarını belirtti. Faeser, "Bu yeni yetkilerle Federal Polisin görevini mümkün olan en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi veriyoruz" dedi.

Federal Polis Yasası'nı yapılandıran tasarı

Tasarıya göre, federal polise tehlikeleri etkili bir şekilde önleyebilmek için yeni ve ek yetkiler verilecek.n Can güvenliğini sağlamak için Federal Polis Teşkilatı'na telekomünikasyonu izleme, trafik verilerini toplama, sim kartları ve cep telefonlarını tespit imkanı verilecek. Federal polis tehlikeleri önlemek amacıyla gelecekte ses ve görüntü alabilmesi için insansız hava araçlarını da kullanabilecek. İnsansız araç sistemleri tehlike oluşturduğunda ise federal polis gelecekte bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için teknik araçlara başvurabilecek. Federal polis, ciddi suçları işlenmesini öngördüğü kişilerin belli yerlerde bulunmalarını belirli bir süre yasaklayabilecek. Hem mahkumları hem de federal polis çalışanlarını korumak amacıyla gözaltı merkezlerinin görüntülü ve sesli olarak izlenmesine izin verilecek. Federal polis olarak görev yapacak memurların anayasaya bağlılığına ilişkin güvenlik soruşturması kolaylaştırılacak. Polis eylemlerinin tüm vatandaşlar için daha şeffaf hale getirmek amacıyla ilgili dairlerce daha sonra kimlikleri tespit edilebilmesi için polis memurlarına bir numara verilecek. Güvenlik makamlarının çalışmalarına güveni artırmak için duruma bağlı olarak Federal Polis tarafından sorgulanan kişilere gelecekte üzerinde nerede, ne zaman ve ne sebeple sorgulandıklarına ilişkin bilgilerin yer aldığı bir yazı verilecek. Yasa tasarının Federal Meclis'ten (Bundestag) de geçmesi gerekiyor.

 

Kaynak: AA