08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.06.2024 19:20 | Son Güncelleme: 25.06.2024 00:26

Ana muhalefet lideri Lapid istifa çağrısını yineledi: Netanyahu İsrail devleti için tehlike

İsrail'de ana muhalefet partisi Gelecek Var'ın lideri Lapid, Başbakan Netanhyahu'ya bir kez daha istifa etmesi yönünde çağrı yaptı. Lapid, "Netanyahu İsrail devleti için tehlikedir, Netanyahu vatandaşlar için tehlikedir, Netanyahu Başbakan olmaya uygun değil" ifadesini kullandı
Ana muhalefet lideri Lapid istifa çağrısını yineledi: Netanyahu İsrail devleti için tehlike

İsrail'de ana muhalefet lideri Yair Lapid, "ülke güvenliği için tehlike oluşturduğu" gerekçesiyle, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya istifa çağrısını yineledi. Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu İsrail devleti için tehlikedir, Netanyahu vatandaşlar için tehlikedir, Netanyahu Başbakan olmaya uygun değil" ifadesini kullandı.

Netanyahu'nun "Gazze'de ve Lübnan'ın güneyinde yürütülen savaşın yönetiminde başarısız olduğunu" savunan Gelecek Var Partisi lideri Lapid, "Netanyahu, İsrail'in güvenliğine tehlike oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu. Lapid, istifa çağrısı yaptığı "Netanyahu'nun evine dönmesi"ni istedi.  İsrail'de muhalefet, uzun süredir Netanyahu'yu görevini sürdürebilmek için kişisel çıkarları doğrultusunda kararlar almakla ve Gazze'de yürütülen saldırıların hedefine ulaşamamakla suçluyor.