29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.11.2022 12:47 | Son Güncelleme: 09.11.2022 13:10

Antarktika’da şimdiye kadarki en büyük salgın

Antarktika’daki en büyük üs olan ve ABD tarafından işletilen McMurdo istasyonunda bu zamana kadarki en büyük Covid-19 salgını yaşanıyor. Şimdilerde maksimum kapasitede olan istasyonda şu an 68 aktif var
Antarktika’da şimdiye kadarki en büyük salgın

Corona virüs pandemisinin başlarında salgınının yayılmadığı tek kıta olarak adlandırılan Antarktika'da ilk vaka 2020 yılının aralık ayında tespit edilmiş ve 36 kişinin testi pozitif çıkmıştı. Şimdi ise ABD’nin Antarktika’daki kutup araştırma istasyonunda bu zamana kadarki en büyük Covid-19 salgını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ulusal Bilim Vakfı, ekim başından bu yana istasyonda bulunan 993 kişiden 98 kişinin testinin pozitif olduğunu söyledi.

64 aktif vaka var

Kurumdan yapılan açıklamaya göre istasyonda şu an 64 aktif vaka var ve hastaların çoğunda da hafif semptomlar gözleniyor. Salgın, birçok bilim insanının iki ila üç aylık araştırma yapmak için uçtuğu ve istasyonun maksimum kapasiteye ulaştığı dönemde meydana geldi. 

Yetkililer, salgını kontrol altına almak için bazı kısıtlamaların yürürlükte olduğunun ve istasyonlar arası geçişlerde 5 günlük karantina ile negatif test sonuçlarının zaruri olduğunun altını çizdi. Corona virüs olanlar ise 5 gün karantinanın ardından istasyonda 5 gün maskeyle gezecekler ve iki negatif testten sonra işbaşı yapacaklar. 

 

 

Kaynak: AA