29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2023 14:40 | Son Güncelleme: 08.08.2023 15:08

Avustralya gökyüzünde iki farklı eyaletten gözlemlenebilen bir ışık hüzmesi ortaya çıktı

Avustralya'nın birçok farklı yerinden insanlar gökyüzünde dün gece beyaz bir ışığa şahit oldu. Yetkililer, beliren parlak ışığın atmosfere yeniden giren bir Rus roketinin kalıntılarından kaynaklanıyor olabileceğini duyurdu
Fotoğraf: Temsili
Fotoğraf: Temsili

ABC News haberine göre, Victoria ve Tazmanya eyaletlerinde birçok kişi dün gece parlak bir ışığın gökyüzünde alev gibi görünen iz bıraktığını açıkladı. Avustralya Uzay Ajansı açıklamasında, "Melbourne semalarında gece boyunca görülen ışık parlamaları, muhtemelen Dünya atmosferine yeniden giren Rus Soyuz-2 roketinin kalıntılarıydı" ifadelerine yer verildi.

Avustralyalı yer bilimleri araştırma merkezi Geoscience Australia, Melbourne'un kuzeybatısında gece yarısında sismik aktivite kaydedildiğini açıkladı.

Cismin meteor değil insan yapımı olduğunun tahmin edildiğini belirten Ajans, Rus yetkililerin fırlatma hakkında bilgi verdiğini ve roket kalıntılarının Tazmanya'nın güneydoğu kıyısındaki atmosfere yeniden girmesinin beklendiğini açıkladı.

Ajans, roketin atmosfere yeniden girmesinin sonuçlarının izleneceğini kaydetti. Swinburne Üniversitesi'nden Astronom Alan Duffy, uzun süre parlaklığını korumasının cismin büyüklüğünü gösterdiğini ve birkaç ton ağırlığında olabileceğini söyledi.

Kaynak: AA