08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2024 05:05 | Son Güncelleme: 12.07.2024 08:39

Biden Zelenskiy'i "Karşınızda Başkan Putin" diyerek sahneye çağırdı

Trump karşısındaki canlı yayın performansının ardından adaylıktan çekilmesi yönünde çağrıların arttığı ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi'nde yeni gaflara imza attı. Ukrayna lideri Zelenskiy'i "Karşınızda Başkan Putin" diyerek sahneye çağıran Biden, Başkan Yardımcısı Harris'e de "Trump" dedi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'i sahneye çağırırken, "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" dedi. Biden, NATO Zirvesi kapsamında 'Ukrayna Sözleşmesi'nin imza töreninde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vahşi savaşına karşı herkesin birlik olduğunu belirten Biden, Ukrayna'nın özgürlük ve geleceğini korumak için birlikte hareket edeceklerini vurguladı. Joe Biden, Ukrayna gibi özgür ülkelerin "tiran komşulardan" korkmadığı bir dünya düzeni için birlik içinde olduklarını ifade etti.

Rakibi Donald Trump'la canlı yayın münazarasından sonra fiziksel ve zihinsel sağlığı tartışma konusu olan ABD Başkanı Biden, Zelenskiy'i sahneye çağırırken, "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" ifadesini kullandı.

Harris'e "Trump" dedi

NATO Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında fiziksel ve zihinsel sağlığıyla ilgili sorulara cevaben Biden, "Bu işi en iyi şekilde yapabilecek kişiyim" savunmasını yaptı. Avrupalı müttefiklerin kendisine, "Trump'ı yenmek zorundasın" dediğini aktaran Biden, Ukrayna'nın başarılı olması ve NATO'nun güçlü kalması için kendisine ihtiyaç olduğuna işaret etti. Biden'ın, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında konuşurken "Eğer Trump'ın iyi bir başkan yardımcısı olacağını düşünmeseydim, başkan olabileceğini düşünmeseydim, onu seçmezdim" ifadelerindeki gaf ise dikkati çekti.

"Başkomutanımdan tavsiye alıyorum"

Ukrayna'nın silah sevkiyatında tüm sınırlamaların kaldırılması çağrısına ilişkin bir soruyu cevaplarken Biden, "Ukrayna konusunda Başkomutanımdan tavsiye alıyorum." dedi. Başkanlığın yanı sıra aynı zamanda Başkomutan sıfatı da bulunan Biden, hatasını fark edince, savunma bakanı, istihbarat birimi ve Genelkurmay Başkanı'ndan tavsiye aldığını dile getirdi. Biden'ın basın toplantısı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Kaynak: AA