25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2022 10:19 | Son Güncelleme: 13.06.2022 10:40

Big Mac yerine Grandee sunulan yeni Rus fast food restoranı açıldı: Mcdonalds’tan ne farkı var?

Geçen ay Rusya'daki şubelerini devreden McDonalds'ın yerini alan Tasty and that's it dün açılışını gerçekleştirdi. Menüdeki burgerlerin isimleri değiştirilse de kalite müdürü tüm malzemelerin aynı olduğunu söyledi
Big Mac yerine Grandee sunulan yeni Rus fast food restoranı açıldı: Mcdonalds’tan ne farkı var?

Rusya’daki tüm restoranlarını devreden McDonald’s, Tasty and that's it (Vkusno & tochka's) adıyla açıldı. Dün Rusya’da yapılan açılışı yapılan yeni fast-food zincirine halk yoğun ilgi gösterdi. Yeni restoranın sloganı da dikkat çekti: İsim değişir, aşk kalır. 

Moskova şehir merkezinde açılan restoran, geçen ay 847 şubesini kapatan McDonalds’ın yerini aldı. McDonald's CEO'su Mike Kempczinski, Mayıs ayı ortasında, Putin'in Ukrayna'daki savaşının işi ‘savunulmaz' hale getirdiğini belirtti. Fast food devinin Rusya'daki faaliyetleri, yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 9’unu oluşturuyordu.  

Sibirya'daki 25 McDonald's şubesini yöneten Rus işadamı Alexander Govor, üç hafta önce şirketten 847 şubenin tamamını satın aldı. Govor aynı zamanda petrol rafinerisi işleten bir inşaat şirketi olan Neftekhimservis'in de kısmi sahibi.

“Bic Mac’i geri getirin”

Restoran açılır açılmaz yüzlerce insan akın etti. Ve genel olarak insanlar Big Mac yerine alternatif olarak hazırlanan Grandee’yi sevdiklerini belirtti. Ancak lansmanın basın toplantısından bir adam, 'Big Mac'i geri getirin' yazan bir pankart tuttuğu için dışarı atıldı.

"Tüm malzemeler aynı"

İkonik burger ve McNuggets artık menüde değil, ancak yeni şirketin kalite müdürü ürünlerin neredeyse hiç değişmediğini söyledi.  Alexander Merkulov, Reuters'e McDonald's ekipmanının ve burger malzemelerinin aynı olduğunu belirtti. 

Restoranın tariflerinin eskisi ile aynı olup olmadığı şimdilik net değil. Yeni sahipler lansman için acele ettiklerinde patates kızartması ve hamburger ambalajlarının çoğu düz beyazdı. İçecek kapları ve paket servis poşetleri ise düz kahverengiydi. Ketçap ve diğer sos paketlerindeki eski McDonald's logosu siyah kalemlerle karalanmıştı. 

Yaz sonuna kadar 847 restoran yeniden açılacak

Restoranın deneyen 15 yaşındaki Diner Sergei, "Kola farklı ama burgerde gerçekten bir değişiklik yok. Tadı aynı” dedi. Pushkinskaya meydanındaki kuyruk, 1990'da Sovyet dönemindeki ilk McDonald's açılışına akın eden binlerce insandan çok daha küçüktü. 

Vkusno & tochka CEO'su Oleg Paroev, şirketin Rusya'da Haziran ayı sonuna kadar 200 restoranı ve yaz sonuna kadar 847 restoranı yeniden açmayı planladığını söyledi. Temmuz'da açılacak olan Moskova şubesinin müdürü Ruzanna, "Üç ay boyunca çalışmadık. Herkes çok memnun” dedi.

Zincirin yeni sahibi Alexander Govor, bu yıl 7 milyar rubleye (100 milyon sterlin) kadar yatırım yapılacağını söyledi. Govor'un söylediğine göre işletmede şuan  51 bin  kişi istihdam ediliyor.

Tasty and thats it’in menüsünde neler var?

Grandee burger (Quarter Pounder): 165 ruble (2.32 sterlin)

Double Grandee (Double Quarter Pounder with Cheese): 239 ruble (3.37 sterlin)

Fish burger: 238 ruble (2.38 ruble)

Chicken Premier: 149 ruble  (2.10 sterlin)

Six Nuggets (McNuggets): 69 ruble (97 peni)

Pie (Apple Pie): 59 ruble (83 peni)

Ice cream (Sundae): 84 ruble (1.18 sterlin)

Cocktail (Strawberry Milkshake): 145 ruble (2.04 sterlin)