19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 10.08.2024 23:24 | Son Güncelleme: 10.08.2024 23:32

Binlerce İsrailli esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle yine sokaklarda

İsrailliler, bu hafta da Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin istifası talebiyle ülke genelinde gösteri düzenledi
Kaynak: AA
Binlerce İsrailli esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle yine sokaklarda - Resim: 1

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısı yapılan, Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar bugün de devam etti.

Binlerce İsrailli esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle yine sokaklarda - Resim: 2

Binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığı ve savaşın yönetimini eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçim talep ettikleri protestolarını yineledi.

Binlerce İsrailli esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle yine sokaklarda - Resim: 3

Tel Aviv, Hayfa, Kfar Saba ve Batı Kudüs'ün yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin farklı noktalarında hükümetin istifasının ve esirlerin geri getirilmesinin istendiği gösteriler düzenlendi.

Binlerce İsrailli esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle yine sokaklarda - Resim: 4

Protestoların merkezi, binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'de yer alan, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.