29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.07.2022 18:33 | Son Güncelleme: 27.07.2022 18:50

Boris Johnson yeni rolünü NATO'da arıyor

Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmek zorunda kalan Boris Johnson'ın adı NATO Genel Sekreterliği ile anılıyor. Jens Stoltenberg'in yerine en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Johnson'ın önündeki en büyük engel ise Macron olarak görülüyor. ABD desteğinin ise şart olduğu konuşuluyor
Boris Johnson yeni rolünü NATO'da arıyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa edip yerine gelecek Başbakanı beklese de uluslararası arenada kozlarını oynamaya başladı. Johnson'ın NATO Genel Sekreterliği'ne aday olabileceği konuşuluyor.

"En güçlü adaylardan biri"

Telegraph, gelecek yıl eylülde görevi bırakması beklenen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yerine geçecek adaylar arasında en güçlü isimlerden birinin Boris Johnson olduğunu iddia etti.

Macron engelini aşması gerekiyor

Daily Mail ve Independent'ın da sayfalarına taşıdığı habere göre; Muhafazakar Parti'den Richard Drax ve Parlamento üyesi Mark Francois da eski liderlerinin bu göreve en uygun isim olduğunu söyledi. Brexit sürecinin önemli isimlerinden Steve Baker ve Genelkurmay eski Başkanı Lort Richard Dannatt ise söz konusu adaylığa en sert tepki gösteren isimler oldu. Johnson'ın Ukrayna'nın desteğini alma ihtimalinin çok yüksek olduğu ancak önündeki en büyük engelin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olacağı söyleniyor.

Genel Sekreter oybirliğiyle seçiliyor

Kulislerde Boris Johnson'ın, Jens Stoltenberg'in koltuğuna oturabilmek için ABD'nin ve Fransa'nın desteğine ihtiyacı olduğu aksi taktirde gerekli olan oybirliğini sağlayamayacağı konuşuluyor.

Kaynak: Telegraph, Daily Mail, Independent