29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.06.2023 15:00 | Son Güncelleme: 02.06.2023 15:13

BRICS dışişleri bakanları toplantısı Cape Town’da başladı

Ekonominin yükselen güçleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’yı içeren BRICS ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı Cape Town’da başladı
BRICS dışişleri bakanları toplantısı Cape Town’da başladı

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’yı içeren BRICS ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı Cape Town’da başladı. BRICS dışişleri bakanları toplantısı için Cape Town’a giden Lavrov, dün Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile gayriresmi bir görüşme gerçekleştirdi.

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu bir araya geldi.

Toplantıda bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunan bakanlar, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi reformu, çok taraflılığın korunması, güvenlik, sürdürülebilir kalkınma, terörle mücadele, iklim, enerji güvenliği ve karşılıklı işbirliği konularını masaya yatırdı.

Tek taraflı uluslararası yaptırımların uluslararası hukuka aykırılığının ve dünya ekonomisi üzerine etkilerinin de tartışıldığı toplantıda, BRICS ülkelerinin ortak para birimine geçiş ve yeni üye kabulü konuları da ele alındı.