Polonya’da bir milletvekili, dünyanın en çok beklenen video oyunlarından biri olan Grand Theft Auto 6’nın (GTA 6) yeniden ertelenmesini Meclis gündemine taşıdı. Konfederasyon Özgürlük ve Bağımsızlık Partisi (KWiN) üyesi Witold Tumanowicz, geçen hafta yapılan oturumda söz alarak, “Bir saat önce Rockstar Games, GTA 6’nın çıkış tarihini gelecek yıla ertelediğini duyurdu. Bu büyük bir skandal” dedi. Ardından, “Böyle bir şeyden sonra insanlar sokağa çıkmazsa, başka ne olur bilmiyorum” diye ekledi.
Tumanowicz’in bu sözleri, Polonya Meclisi’nin (Sejm) tutanaklarına geçti. O anlar kısa sürede sosyal medyada yayıldı; kimileri milletvekilini ciddiyetsizlikle eleştirirken kimileri de çıkışı mizahi buldu. Milletvekili Tumanowicz'in konuşması burada:
Siyasetçiler arasında espri konusu
Hukuk ve Adalet Partisi’nden Paweł Szrot da Tumanowicz’e destek vererek, “Bu tür açıklamalara saygı duyuyorum. Umarım Bannerlord’un ek paketi de gecikmez,” diyerek espriye katıldı. Polonya basınının bir bölümü bu anları “absürd bir sahne” olarak niteledi.
On iki yıllık bekleyiş
Rockstar Games, geçen hafta yaptığı açıklamada GTA 6’nın çıkış tarihini 2025 sonbaharından 19 Kasım 2026’ya ertelediğini duyurmuştu. Serinin bir önceki oyunu GTA 5, 17 Eylül 2013’te piyasaya sürülmüştü. Aradan geçen on iki yılda, yeni oyun etrafında dev bir beklenti oluştu. Şirket, erteleme kararını “oyunu beklenen kaliteye ulaştırmak için gereken son dokunuşlar” gerekçesiyle açıkladı.
Pop kültürün meclise yansıması
Dijital eğlence dünyasının en büyük markalarından biri olarak kabul edilen GTA serisi, bugüne dek 450 milyondan fazla kopya sattı. Şiddet, kara mizah ve toplumsal hicviyle bilinen oyun, sadece kültürel bir fenomen değil, artık siyasetin de konusu hâline geldi.
Bir meclis oturumunda GTA konuşulması, Polonya’da siyasi ciddiyet tartışmasını da beraberinde getirdi; ancak çoğu yorumcuya göre bu sahne, çağımızda pop kültürün siyasetin gündemini bile şekillendirebildiğinin mizahi bir göstergesi.
Kaynak: Gazete Oksijen
