28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.09.2023 15:07 | Son Güncelleme: 15.09.2023 16:12

Çin BM Daimi Temsilcisi: Tayvan'ın BM'ye üye olması mümkün değil

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Tayvan'ın BM'ye üye olmasının mümkün olmadığını söyleyerek ülkenin dış destek arayışını bir çıkmaz sokak olarak değerlendirdi
Çin BM Daimi Temsilcisi: Tayvan'ın BM'ye üye olması mümkün değil

Global Times'ın haberine göre, Çin BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, yaptığı yazılı açıklamada, Tayvan'ın bağımsızlığını kazanması için dış destek arayışının çıkmaz sokak olduğunu ileri sürdü. Zhang, açıklamasında "Tayvan'ın BM'ye katılımı baştan sona yanlış bir söylemdir çünkü dünyada tek bir Çin vardır ve Tayvan, Çin topraklarının vazgeçilmez bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

2758 sayılı karar

Tayvan'ın BM'ye üye olmasının mümkün olmadığına işaret eden Zhang, Çin'i kontrol altına almak için Tayvan'ı kullanma planının ise başarısızlığa mahkum olduğunu vurguladı. Ayrıca, Zhang, Tayvan'ın müttefikleri aracılığıyla BM Genel Sekreteri'ne ilettiği "BM Genel Kurulu'nun (UNGA) 2758 sayılı Kararı'na ilişkin hatalı yorumunu düzeltmesi" yönündeki mektuba şiddetle tepki göstererek, bunun yapılmayacağını ve başarıya ulaşamayacağını kaydetti.

Kaynak: AA