28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 13:20 | Son Güncelleme: 07.07.2023 13:27

Çin Devlet Başkanı Şi: Savaşmak ve kazanmak için ordunun kapasitesi güçlendirilmeli

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Tayvan'ın da dahil olduğu bölgeden sorumlu Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (ÇHKO) Doğu Cephesi Komutanlığını denetlediği ziyarette savaşmak ve kazanmak için ordunun kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi
Çin Devlet Başkanı Şi: Savaşmak ve kazanmak için ordunun kapasitesi güçlendirilmeli

Şinhua ajansının haberine göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, dün Nancing şehrindeki karargahı ziyaretinin ardından ordunun etkinliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cinping, dünyanın yeni bir değişim ve kargaşa dönemine girdiğini belirterek, ülkesinin güvenlik alanında istikrarsızlık ve belirsizlikle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

"Komuta sistemleri geliştirilmeli"

Komutanlığın potansiyel tehlikelere karşı teyakkuzda olması gerektiğini vurgulayan Şi, savaş stratejileri planlamasının ve ortak komuta sistemlerinin geliştirilmesi gerektiği mesajını verdi. Şi, savaşmak ve kazanmak için ordunun kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, ülkenin bölgesel egemenlik alanlarının yanı sıra deniz yetki alanlarındaki haklarının korunmasına yönelik çalışmalarından ötürü cephe komutanlığına övgüde bulundu.

Kaynak: AA