28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.10.2022 09:09 | Son Güncelleme: 11.10.2022 09:16

Donald Trump: Rusya ile Ukrayna arasında barış yapılmalı

ABD eski Başkanı Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce barış anlaşmasıyla sonuçlanması gerektiğini aksi taktirde bu durumun 3. Dünya Savaşı'nı tetikleyebileceğini söyledi
Donald Trump: Rusya ile Ukrayna arasında barış yapılmalı

Bir yandan FBI'ın evine yaptığı baskında ele geçirilen gizli belgelerle ilgili hukuk mücadelesi veren ABD eski Başkanı Donald Trump diğer yandan ara seçimlere hazırlanıyor. Trump Arizona'daki mitingde Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili mesajlar verdi ve gelinin noktanın tüm dünya için riskli olduğunu söyledi.

İnsanlığın elindeki tahrip gücü yüksek ve öldürücü silahların tehlikesine dikkati çeken Trump Ukrayna'da yüz binlerce insanın ölme riski olduğuna dikkat çekti. Donald Trump "Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce bitmesi gerekiyor. Çünkü bu durum 3. Dünya Savaşı'na sebep olabilir. Şu anda insanlığın elindeki modern silahların tahrip gücü çok yüksek. Bu konuyu benden daha iyi bilen olamaz çünkü başkanlığım döneminde ABD ordusunu yeniden inşa ettim" dedi.

Bir ülkenin savaş kararı almasının hiç de göründüğü kadar kolay olmadığını ve bu durumun Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalarda rahatlıkla görülebildiğini kaydeden Trump, savaşın ikinci bir yüzünün olduğunu söyledi. Trump, "Çok akıllı ve uyanık davranmalıyız. Ne dediğimizi ve ne yaptığımızı bilmeliyiz. Yoksa 3. Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olabiliriz" diye konuştu. 

Kaynaklar: Euronews,