18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 24.09.2022 15:47 | Son Güncelleme: 24.09.2022 16:26

Donald Trump'ın sosyal medyaya dönmesi değerlendiriliyor

Kongre baskınına neden olan çıkışları nedeniyle sosyal medyadan uzaklaşıp kendi platformu Truth Social'ı kuran Trump'ın geri dönüşü değerlendiriliyor. Nick Clegg'in açıklamasının, yatırımcıların Trump'ın şirketiyle birleşen SPAC'tan çekildiği iddialarıyla aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti
Donald Trump'ın sosyal medyaya dönmesi değerlendiriliyor

Facebook'un çatı şirketi Meta'nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarının yeniden aktif hale getirilmesini değerlendirdiklerini söyledi. 
Son kararın kendisinde olduğunu söyleyen Clegg, değerlendirme sürecinde CEO Mark Zuckerberg'den, Facebook yönetim kurulundan ve şirket dışındaki uzmanlardan fikir alacağını da belirtti.

Yatırımcılar vazgeçiyor

Ancak bu açıklamanın Reuters'in bazı yatırımcıların Donald Trump’ın sosyal medya şirketi Truth Social ile birleşmeyi kabul eden SPAC'ı satın alma planından vazgeçtiğini yazmasıyla aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti. 

Clegg, Trump'ın Meta'ya ait platformlardaki hesaplarına dair nihai kararı 7 Ocak 2023'te vereceğini söyledi

Reuters, çekilen firmaralardan birinin 100 milyon dolar taahhüt eden Sabby Management olduğunu ve önümüzdeki hafta daha fazla yatırımcının benzer karar alabileceğine dikkat çekti. 

Olayın geçmişi

Trump'ın Twitter ve Facebook gibi platformlardaki hesapları, 6 Ocak 2021'deki ABD Kongre baskınında şiddet olaylarını körüklediği gerekçesiyle kapatılmıştı. Twitter, Trump'ın hesabının kalıcı olarak kapatılmasına karar vermiş, Facebook ise hesabın iki yıl süreyle askıya alındığını ve yapılacak değerlendirmeye göre hareket edileceğini açıklamıştı. Facebook'un inceleme kurulu, Mayıs 2021'de geçici kapatma kararının devamında uzlaşmıştı. Son karar yetkisiyse Meta'ya devredilmişti.