29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.12.2023 00:27 | Son Güncelleme: 10.12.2023 00:35

DSÖ: Gazze'de iki sağlık çalışanı görev başında öldürüldü

DSÖ, 5 Aralık'tan bu yana kuşatma altında olan El-Avde Hastanesi'nde görevli iki sağlık çalışanının görev başında öldürüldüğünü duyurdu
DSÖ: Gazze'de iki sağlık çalışanı görev başında öldürüldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesi'ndeki iki sağlık personelinin görevdeyken öldürüldüğünü bildirdi. DSÖ'nün X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde sağlık hizmetlerine yönelik devam eden saldırılardan dehşete düşmüş durumdayız" ifadesi yer aldı.

El-Avde Hastanesi'nin 5 Aralık'tan bu yana kuşatma altında olduğu aktarılan açıklamada, burada iki sağlık personelinin hastane içinde görevi başında öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Hastaların, sağlık çalışanlarının ve El-Avde Hastanesi'nde kalan diğer kişilerin acil güvenliğinin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki sağlık tesislerinin, personelin ve hastaların güvenliğinden de ciddi şekilde endişe duyuyoruz. Sağlık hizmetleri hedef değil" ifadeleri kullanıldı. DSÖ'nün, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin aktif olarak korunması talebine de yer verilen açıklamada, Gazze için ateşkes çağrısı yapıldı.

 

Kaynak: AA