17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 13:16 | Son Güncelleme: 02.08.2023 14:12

Erdoğan-Putin görüşmesi gerçekleşti: Rus lider Türkiye'ye geliyor

Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından kritik önemdeki Erdoğan-Putin görüşmesi gerçekleşti. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Putin'in Türkiye'ye geleceği belirtildi
Erdoğan-Putin görüşmesi gerçekleşti: Rus lider Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesi bugün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesini barış köprüsü olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığını vurguladı. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki lider Sayın Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldı. Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi için Rusya’nın gönderdiği 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı için mevkidaşına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus turistlerin de Türkiye’ye ilgilerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyeti ve ortak gayretlerle bu sene turizmde rekor kırılacağına olan inancını dile getirdi.

Kremlin'den şartlı 'hazırız' mesajı

Moskova tarafından da görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Kremlin, Rusya'nın anlaşmaya yönelik yaklaşımını tekrarladı. Rus tarafı, kendilerini ilgilendiren maddeler yerine getirildiğinde anlaşmaya hazır olduğunu duyurdu.

Küresel gıda krizine çözüm olarak yapıldı

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle tırmanan küresel gıda krizi ile mücadele etmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye arabuluculuğunda geçen yıl Temmuz'da imzalanmıştı Rusya, geçen ay Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihraç edilmesine olanak sağlayan tahıl anlaşmasından çekilmişti.