15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 09:40 | Son Güncelleme: 22.07.2023 09:43

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile imzalanan barış anlaşmasının iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmadığı takdirde yeni bir savaşın muhtemel olduğunu söyledi
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar azalsa da iki ülke arası gerginlik sürüyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile bir barış anlaşması yapılamaması durumunda yeni bir savaşın yüksek olasılık olduğunu belirtti. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Paşinyan “Bir barış anlaşması imzalanmadığı ve böyle bir anlaşma iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmadığı sürece, elbette yeni bir savaş çok muhtemel” ifadelerini kullandı.

Barış görüşmelerinde ilerleme olmadı

AB arabuluculuğunda 15 Temmuz'da Brüksel'de gerçekleştirilen barış görüşmelerinin son turunda bir ilerleme sağlanamazken Paşinyan, Batı ve Rusya'nın ablukayı kaldırması için Bakü'ye daha fazla baskı yapması gerektiğini söyledi. İki ülke son olarak 2020 yılında Dağlık Karabağ'da karşı karşıya gelirken, Azerbaycan tarafı savaşta büyük kazanımlar elde etti. Varılan ateşkesin ardından bölgede gerginlik sürüyor.