23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.03.2021 14:58 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Ermenistan'da göstericilerden hükümet binası baskın

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyen bir grup gösterici hükümet binasını bastı
Ermenistan'da göstericilerden hükümet binası baskın

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyen bir grup gösterici hükümet binasına girdi. Kısa bir süre sonra binayı terk eden göstericiler, “İstediğimiz binaya girebileceğimizi göstermek istedik“ dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, hükümet binasının içerisinde bir grup göstericinin olduğu ve aralarından bir kişinin megafonla kalabalığa seslendiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında kriz

Başbakan Paşinyan, ordunun geçen hafta Perşembe günü kendisine istifa çağrısında bulunmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden almıştı. Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Paşinyan'ın kararını veto etmişti. İkili arasındaki anlaşmazlık sürerken Paşinyan, aynı kararnameyi Cumhurbaşkanlığına yeniden gönderdi.

Diğer bir yandan, her iki taraf aynı gün ve saatlerde miting düzenlemeyi planlıyor. Paşinyan destekçilerini saat 18.30'da Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'na çağırırken, hükümete muhalif kesimler ise Mareşal Bağramyan Meydanı'nda saat 18.00'de bir araya gelecek.