19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2024 08:50 | Son Güncelleme: 27.07.2024 09:51

FBI: Trump'ın kulağına isabet eden cisim kurşun

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a suikast girişimi sırasında kulağına mermi isabet ettiğini doğruladı
FBI: Trump'ın kulağına isabet eden cisim kurşun

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Trump suikastınde eski başkanın kurşun mu şarapnelme mi yaralandığı tartışmasına noktayı koydu. Yazılı açıklamada, "Eski Başkan Trump'ın kulağına isabet eden şey, ölen kişinin silahından atılan, bütün veya daha küçük parçalara ayrılmış bir kurşundu" denildi.

En net açıklama

FBI'ın açıklaması, Trump'ın yaralanmasına ilişkin kolluk kuvvetlerinin şu ana kadar yaptığı en kesin açıklama olarak değerlendirildi.

"FBI hiçbir şey bilmiyor"

FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz’daki ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesinin oturumunda "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan bir kurşun mu yoksa şarapnel veya cam parçası mı soruları var" şeklinde konuşmuştu. 2017-2021 döneminde ABD Başkanı olarak görev yaparken Wray'ı FBI'ın başına atayan Trump, istihbarat direktörü için "Belli ki ülkemize rekor düzeyde akın eden teröristler ve diğer suçlular hakkında hiçbir şey bilmiyor" diyerek şunları ekledi: Bir zamanların şanlı FBI'ının Amerika'nın güvenini kaybetmesine şaşmamalı! Cumhuriyetçi lider, "Cam yoktu, şarapnel parçası yoktu. Hastane kulağımdakinin kurşun yarası olduğunu söyledi, bu kadar basit" ifadelerini kullandı. 

Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson da, suikast girişimi sırasında Trump’ın sağ kulağından kurşun mu yoksa başka bir parçayla mı yaralandığı yönündeki tartışmalara ilişkin, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok" demişti.