26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2022 10:09 | Son Güncelleme: 12.07.2022 10:50

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tarzıyla gündemde

Ülkenin en eski Rock festivali Ruisrock'a katılan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tarzıyla konuşuluyor. Rock festivaline uygun kıyafet seçen Finlandiya Başbakanı deri ve jean tercih etti
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tarzıyla gündemde

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Finlandiya’nın en eski rock festivali olan Ruisrock'a katıldı. Her yıl düzenlenen festivalde Marin, deri bir ceket ve deri botlar tercih etti. Kombinini jean bir şortla tamamlayan Finlandiya Başbakanı tarzıyla ilgi çekti. 

Instagram: Janita Autio

Rock ve metal müziğe düşkünlüğüyle bilinen 36 yaşındaki Marin festivalde eşiyle de bir fotoğrafını paylaşarak, “Tatil bugün başladı. İstikamet Turku ve Ruisrock” açıklamasını yazdı.

Avrupa’nın en eski festivali

Ruisrock, Finlandiya'nın Turku kentindeki Ruissalo adasında her yıl düzenleniyor. 1970 yılında kurulan Ruisrock, Avrupa'nın en eski ikinci, Finlandiya'nın ise en eski rock festivali olma unvanını elinde taşıyor.

Bu yıl 51. Kez düzenlenen festival corona virüs nedeniyle 2 yıl aradan sonra bu yıl tekrar düzenlendi. Finli sanatçıların yanı sıra EDM efsaneleri Major Lazer ve Martin Garrix , hip-hop öncüsü Megan Thee Stallion , ünlü glam rock grubu The Ark ve rap yıldızı Playboi Carti gibi isimler festivalde sahne aldı.

Kıyafet seçimi ve özel hayatı tartışılıyor

Zarif tarzıyla beğenilen Sanna Marin’in kıyafet seçimi ve özel hayatı da yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Marin’in bir moda dergisi için verdiği göğüs dekolteli pozu sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

 Öte yandan Başbakan Marin’in geçtiğimiz temmuz ayında Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun corona virüs testinin pozitif çıktığı gün başkent Helsinki’de sabaha kadar arkadaşlarıyla bir gece kulübünde eğlenmesi birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Sanna Marin'in portesi 

Sanna Marin, 16 Kasım 1985'te Helsinki'de doğdu ve Tampere'ye taşınmadan önce Espoo ve Pirkkala'da yaşadı. Pirkkala Lisesi'nden 2004 yılında 19 yaşında mezun oldu.2017 yılında Tampere Üniversitesi'nden İdari Bilimler Yüksek Lisansı ile mezun oldu. Marin, 2006 yılında Sosyal Demokrat Gençlik’e katıldı ve 2010 - 2012 yılları arasında ilk Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 Finlandiya belediye seçimlerinde adaydı, ancak seçilmedi. 2012'den itibaren siyasette aktif oldu.

2012 seçimlerinde, siyasi kariyerinde atılım anı olan 27 yaşında Tampere Belediye Meclisi'ne seçildi. 2013'ten 2017'ye kadar Belediye Meclisinin başkanıydı. 2017'de Belediye Meclisine tekrar seçildi. Aynı zamanda Tampere Bölgesi Konseyi Meclisi'nin bir üyesidir. Ayrıca 2013 - 2016 yılları arasında Pirkanmaa Bölge Konseyi'ne üye oldu. Marin, 2014 yılında Sosyal Demokrat Parti genel başkan yardımcılığına seçildi. 2015 yılında 30 yaşında, Pirkanmaa'nın seçim ilçesinden milletvekili olarak Finlandiya Parlamentosu'na seçildi. Dört yıl sonra yeniden seçildi.6 Haziran 2019'da Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı oldu.

En genç başbakan

Antti Rinne görevinden ayrılmasından sonra 8 Aralık 2019 tarihinde Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi Marin'i yeni başbakan adayı olarak göstermiştir. Parlamentonun onaylamasından sonra Marin, Dünya'nın şu anda görev yapan en genç başbakanı ve Finlandiya'nın en genç başbakanı olmuştur. Marin ayrıca Anneli Jaatteenmaki ve Mari Kiviniemi'den sonra ülkenin üçüncü kadın başbakanı seçildi.