26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 16:21 | Son Güncelleme: 04.04.2023 16:41

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Üyeliğimiz İsveç'inki olmadan tamamlanmış sayılmaz

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO'ya üye olunmasıyla ülkesi için yeni bir dönemin başladığını söyleyerek, "NATO'ya üyelik Finlandiya için güvenlik sağlayacak. Finlandiya da NATO'nun güvenliğini artıracak" dedi
Finlandiya Cumhurbaşkanı: Üyeliğimiz İsveç'inki olmadan tamamlanmış sayılmaz

Finlandiya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Niinistö, ülkesinin NATO'ya üye olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Niinistö, her ülkenin kendi güvenliğini maksimize ettiğini ve Finlandiya'nın da kendi güvenliği için adımlar attığını belirterek NATO üyeliğinin ülkesinin konumunu ve manevra alanını güçlendirdiğini ifade etti.

Finlandiya'nın NATO'nun toplu caydırıcılık gücüne ve savunmasına katkı sağlayacağının altını çizen Niinistö, "NATO'ya üyelik Finlandiya için güvenlik sağlayacak. Finlandiya da NATO'nun güvenliğini artıracak. Tüm NATO üye devletlerinin güvenliğini taahhüt eden Finlandiya, bölgesel istikrarı güçlendiren güvenilir bir müttefik olacak" ifadelerini kullandı.

Niinistö, anlaşmazlıkların barışçıl çözümünü desteklediklerini vurgulayarak, "Ülkemizin NATO'ya katılmasıyla yeni bir dönem başlıyor. Üyelik her şeyi değiştirmese de müttefik olmak, yeni düşünce biçimlerini ve mevzuatta bazı değişiklikleri benimsememizi gerektiriyor. Finlandiya'nın savunmasını NATO'nun ortak savunmasının bir parçası olarak entegre etmek için önemli çalışmalarımız var. Finlandiya, İsveç ile birlikte NATO'ya katılmak için başvurdu. Finlandiya'nın üyeliği, İsveç'inki olmadan tamamlanmış sayılmaz. İsveç'in üyeliği için ısrarlı çabalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: AA