25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 02.06.2023 14:30 | Son Güncelleme: 02.06.2023 14:32

Forbes Amerika'nın en zengin kadınlarının listesini yayınladı

Kadın ünlüler tarih yazıyor ve bu arada kendi şöhret ve servetlerinin kontrolünü ele geçiriyorlar. Forbes'un bu yılki listesinde sporcudan internet yıldızlarına birçok ünlü kadın yer aldı. İşte Forbes'un Amerika'nın En Zengin Kadınları listesindeki isimler
Forbes Amerika'nın en zengin kadınlarının listesini yayınladı - Resim: 1

Oprah Winfrey

Servet: 2.5 milyar dolar

Oprah Winfrey'in bu yılın başlarında Maui'de yaklaşık 900 dönümlük bir arazi satın alarak Hawaii adalarındaki 13 mülkünün yanı sıra Kaliforniya ve Wyoming'deki gayrimenkul portföyüne eklediği açıklandı. Medya patronu, 1987'den beri ilk kez, mezun olduğu Tennessee Eyalet Üniversitesi'ne dönerek mayıs ayında mezuniyet konuşmasını yaptı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandığı 1985 yapımı The Color Purple filminin Stephen Speilberg yönetmenliğindeki yeniden çevriminin yapımcılığını üstleniyor.

Forbes Amerika'nın en zengin kadınlarının listesini yayınladı - Resim: 2

Rihanna

Servet: 1,4 milyar dolar

Rihanna'nın şubat ayındaki Super Bowl devre arası gösterisi 121 milyon izleyici çekerek tarihte en çok izlenen gösterilerden biri oldu. Beş yıldan uzun bir süredir ilk canlı performansıydı ve Black Panther için yeni müzik yayınlamasından iki ay sonra gerçekleşti. Ünlü yıldız yeni bir Fenty X Puma ortaklığı başlatıyor ve iç çamaşırı markası Savage X Fenty'de tahmini yüzde 30 hisseye sahip. Servetinin büyük kısmı, LVMH ile ortak sahibi olduğu ve 2022'de satışları iki katına çıkan makyaj serisi Fenty Beauty'den geliyor.

Forbes Amerika'nın en zengin kadınlarının listesini yayınladı - Resim: 3

Kim Kardashian

Serveti: 1,2 milyar dolar

TV yıldızı ve iş dünyasının patronu her iki alanda da ilerliyor. Yıldız bu yıl prömiyeri yapılacak olan FX dizisi American Horror Story'nin 12. sezon kadrosuna katılacak. Eski bir Carlyle Group yöneticisi tarafından yönetilen özel sermaye şirketi SKKY Partners'ın tüketici ve medya şirketlerine yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık bir fon oluşturmaya çalıştığı açıklandı. Geçen yaz SKKN by Kim adlı cilt bakım ürününü piyasaya süren Kardashian, on haneli servetinin büyük bir bölümünü hala şekillendirici giyim markası Skims'teki yüzde 35'lik hissesine borçlu. Forbes, bu markanın değerini kamu piyasalarına uygun olarak düşürdü ve Kardashian'ın servetini 600 milyon dolar azalttı.

Forbes Amerika'nın en zengin kadınlarının listesini yayınladı - Resim: 4

Taylor Swift

Serveti: 740 milyon dolar

2022'nin en çok kazanan dokuzuncu sanatçısı, onuncu stüdyo albümü Midnights'ın başarısı ve mart ayında başlayan Eras turnesinin duyurusu sayesinde kazançlı bir yıl geçirdi. Kasım ayının tek bir gününde Ticketmaster tarafından 2 milyondan fazla bilet satılarak rekor kırıldı. Albüm ve turnenin başlaması sayesinde serveti 170 milyon dolar arttı. Yollarda sahne aldıkça çok daha fazla kazanacak ve ayrıca 52 performansın tamamından ve ürün satışlarından pay alacak.