26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.12.2022 09:51 | Son Güncelleme: 27.12.2022 10:14

Forbes yazdı: LinkedIn profilinizi yenilemek için 5 neden

Yeni yıl birçok kişi için yeni hedefler ve umutlar anlamına gelir. Elbette kariyer planları/hedefleri de bunlardan biridir. Forbes 2023'e başlamadan önce LinkedIn profilinizi güncellemeniz için 5 nedeni yazdı
Forbes yazdı: LinkedIn profilinizi yenilemek için 5 neden

Dijital özgeçmiş ve çevrimiçi ağ oluşturma platformu olan LinkedIn iş ve çalışan arayışlarında ilk bakılan platform haline geldi. Aslında, platformun mevcut versiyonu, zaman içinde eklenen düzinelerce markalaşma özelliğiyle de hem çalışanları hem de yöneticileri bir araya getirdi. İşte 2023'te çevrimiçi ortamda parlayabilmeniz ve profilinizi yenilemeniz için 5 neden.

2022 deneyimlerini ekleyin

1. Yıllık performans değerlendirmenize hazırlık olarak 2022'de neler başardığınızı düşünmek için geçtiğimiz ay boyunca biraz zaman harcamışsınızdır. Muhtemelen profilinizi güncellemek için kullanabileceğiniz ilgili ve değerli içeriklerden oluşan iyi bir envantere sahipsiniz. Edindiğiniz yeni deneyimleri dijital özgeçmişinize ekleyebilirsiniz. Yıllık bir yenileme her zaman iyi bir fikirdir.

Resesyona hazırlık

2. Muhtemelen 2023'te bir resesyona girilecek. Çoğu ekonomist ufukta bir resesyonun göründüğü konusunda hemfikir. Ne kadar ciddi olacağı ve ne kadar süreceği konusunda kesin tahminler yok. Ancak bundan bağımsız olarak, her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak istersiniz. Eksiksiz, güncel ve ilgi çekici bir profille, işten çıkarılacaklar listesine girmeniz halinde ilgili pozisyonları takip edebilmenin yanı sıra cazip bir pasif aday da olursunuz. Durgunluk olsun ya da olmasın, bir sonraki işiniz sizi bulabilir.

Hedeflerinizi belirlemelisiniz

3. Kendinizi bir sonraki iş için hazırlamalısınız. Profilinizi bir yıl veya daha uzun süredir güncellemediyseniz, kariyer hedeflerinizle uyumlu olmayabilir. Kişisel markalaşma özgün olmakla ilgili olsa da, aynı zamanda hedefe yönelik bir unsur da vardır. Doldurmak istediğiniz rol için hazır olduğunuzu göstermek istersiniz. Odaklanılması gereken bir nokta da becerilerdir. Birisi profilinizi incelediğinde, yalnızca onaylandığınız ilk üç beceriyi görür. Bu nedenle, bunların bir sonraki yapmak istediğiniz şeyle ilgili beceriler olduğundan emin olun. Doğru olanları en üste almak için becerilerinizi yeniden sıralayın.

Takip isteklerini kabul ederken dikkat

4. Profilinizi güncelleme sürecindeyken, kaçınılmaz olarak akışınızı, LinkedIn'i son ziyaretinizden bu yana gelen bağlantı istekleri kuyruğunu ve LinkedIn gelen kutunuza gelen mesajları kontrol edebilirsiniz. Fakat istek kontrollerini yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar da mevcut. LinkedIn üzerinden atılan takip istekleri her zaman iş amaçlı olmayabilir. Bu yüzden karşıdaki kişinin profilini iyice incelemek önemlidir. 

Görünürlüğünüz artar

5. Akranlarınız arasında öne çıkabilirsiniz. LinkedIn, sizi tanıması gereken kişiler nezdinde görünürlüğünüzü ve güvenilirliğinizi artırmak için iyi bir fırsat olabilir. Önemli kişilerden oluşan geniş ağlara bağlı kalmanıza yardımcı olur. Nadiren kullanılan ancak son derece değerli olan güçlü bir unsur, profilinize videolar ve resimler eklemenize olanak tanıyan Öne Çıkanlar olarak adlandırılır. Bu size avantaj sağlayacak ve başkalarının sizinle daha derin bir düzeyde bağlantı kurmasını sağlayacaktır.