29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.03.2023 12:45 | Son Güncelleme: 13.03.2023 12:56

Fransa sokakları çöplüğe döndü: Bakandan güvenlik ve sağlık uyarısı

Fransa'da kamu harcamalarından sorumlu Bakan Gabriel Attal, temizlik işçilerinin grevi nedeniyle başkent Paris'te yığılan çöplerin güvenlik ve sağlık için sorun teşkil ettiğini açıkladı
Fransa sokakları çöplüğe döndü: Bakandan güvenlik ve sağlık uyarısı

Fransız BFMTV kanalının haberine göre, kamu harcamalarından sorumlu Bakan Gabriel Attal, temizlik işçilerinin eylemine değinerek, greve saygı duyduğunu ancak bu nedenle başkent Paris'te yığılan çöplerin güvenlik ve sağlık sorunu teşkil ettiğini söyledi. Fransız BFMTV kanalının haberine göre, Attal, temizlik işçilerinin eylemine değinerek, greve saygı duyduğunu ancak bu nedenle başkent Paris'te yığılan çöplerin güvenlik ve sağlık sorunu teşkil ettiğini söyledi.

Attal, buna karşı tedbirler alınması gerektiğini ve zorla işe dönme prosedürünün devreye sokulabileceğini vurguladı. Söz konusu prosedür kapsamında, kamu hizmetinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan grev durumunda çalışanlar işe dönmeye zorlanabiliyor. Buna karşı çıkan işçilere ise 6 aya kadar hapis ve 10 bin euro ceza uygulanabiliyor. Öte yandan, Paris'te 5 bin 400 ton çöpün yığıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA