20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.01.2023 17:24 | Son Güncelleme: 12.01.2023 18:10

Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Zemmour, ırkçı hakaretten ceza aldı

Eric Zemmour, bir televizyon programında gazeteci Hapsatou Sy'a, "Adınız Fransa'ya hakarettir" dediği için ırkçı hakaretten 4 bin, Sy'ı zarara uğratmaktan 3 bin euro para cezasına mahkum edildi
Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Zemmour, ırkçı hakaretten ceza aldı

Fransa'da aşırı sağcı yazar ve siyasetçi Eric Zemmour, 2018'de Afrika kökenli Fransız gazeteciye sarf ettiği sözler nedeniyle ırkçı hakaretten suçlu bulundu. Ülke basınındaki haberlere göre, Paris Ceza Mahkemesi, Eylül 2018'de bir televizyon programında gazeteci Hapsatou Sy'a, "Adınız Fransa’ya hakarettir" dediği için Zemmour'u ırkçı hakaretten 4 bin euro para cezasına mahkum etti.

 Mahkeme ayrıca Zemmour'un, Sy'a 3 bin euro zarar tazmini ödemesini kararlaştırdı. Zemmour'un avukatı kararı temyize götüreceklerini bildirdi. Programın yayınlanmayan bir kısmında, Sy'a isminin Corinne olması gerektiğini söyleyen Zemmour, Sy'ın "İfadeleriniz Fransa'ya hakarettir" şeklindeki cevabı üzerine, "Asıl sizin adınız Fransa'ya hakarettir" demişti. Gazeteci Sy, stüdyoda başka biri tarafından kaydedilen bu diyaloğu sosyal medya hesabında paylaşmış ve Zemmour hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İslam ve göçmen karşıtı fikirleriyle biliniyor

Davanın 4 Kasım 2022'de yapılan ve Zemmour'un katılmadığı duruşmasında savcılık 20 bin euro para cezası talep etmişti. İslam ve göçmen karşıtı fikirleriyle bilinen Zemmour, geçen yıl, Reconquete (Yeniden Fetih) Partisi'ni kurarak nisanda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmış, ilk turda yüzde 7'ye yakın oy almıştı.

Kaynak: AA