05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 26.10.2025 12:17 | Son Güncelleme: 26.10.2025 17:59

Fransa'da yüzyılın soygunu: Louvre Müzesi'ndeki soyguna dair iki kişi tutuklandı

Fransa'da yüzyılın soygunu: Louvre Müzesi'ndeki soyguna dair iki kişi tutuklandı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Fransız medyasına göre, Paris’teki Louvre Müzesi’nden değerli mücevherlerin çalınmasıyla ilgili olarak iki erkek yakalandı.

Paris savcısının Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Fransa’nın taç mücevherlerinden bazılarının Louvre’dan gündüz vakti yapılan cüretkâr soygununa karıştığından şüphelenilen kişiler, Cumartesi günü Paris yakınlarında yakalandı. Şüphelilerden biri, yakalandığı sırada Charles de Gaulle Havalimanı’ndan ülkeyi terk etmek üzereydi.

Haberi ilk duyuran Le Parisien gazetesine göre, 30’lu yaşlarında olan ve başkentin banliyölerinden Seine-Saint-Denis kökenli iki erkek, Cumartesi akşamı gözaltına alındı.

Fransa'da 19 Ekim'de maddi değeri 88 milyon euro olarak tahmin edilen tarihi eserler 7 dakikalık bir soygunla çalınmıştı. Hırsızlar, kaçarken 1.354 elmas ve 56 zümrütle süslü Eugénie tacını düşürmüş 7 parçayı ise kaçırmayı başarmıştı. 

 Çalınan mücevherlerin tam listesi şöyle: 

Kraliçe Marie-Amelie ve Kraliçe Hortense setinden taç
Kraliçe Marie-Amelie ve Kraliçe Hortense safir setinden kolye
Kraliçe Marie-Amelie ve Kraliçe Hortense safir setine ait çift küpe
İmparatoriçe Marie Louise setinden zümrüt kolye
İmparatoriçe Marie Louise setinden bir çift zümrüt küpe
'Kutsal emanet broşu' olarak bilinen broş
İmparatoriçe Eugenie'nin fiyonklu broşu

Kaynak: Gazete Oksijen