26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2022 15:11 | Son Güncelleme: 17.09.2022 15:15

Fransız enerji tasarrufuna ülkenin sembolleriyle devam ediyor: Versay ve Louvre ışıklarını kapatıyor

Enerji kriziyle mücadele eden Avrupa ülkelerinden yeni önlemler geliyor. Fransa ülkenin simgesi Eyfel Kulesi'nden sonra Versay Şatosu ve Louvre Müzesi için de tasarruf kararı aldı: Işıklar erken kapatılacak
Fransız enerji tasarrufuna ülkenin sembolleriyle devam ediyor: Versay ve Louvre ışıklarını kapatıyor

Bu kış dönem dönem yaşanacak elektrik kesintilerine hazırlanan Fransa, enerji kriziyle mücadele ve tasarruf planlarını ülkenin sembol yapılarıyla bir bir hayata geçiriyor. Ülkenin sembollerinden Eyfel Kulesi'nin ışıklarının 23.45'te söndürme kararı alan Fransa benzer bir uygulamayı Louvre Müzesi ve Versay Şatosu’nda için hayata geçiriyor.

Kültür Bakanı Rima Abdul Malak, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen Louvre Müzesi ve Versay Şatosu’nda ülke genelinde başlatılan enerji tasarrufu kampanyasında “vatandaşları duyarlı kılmak adına elektrikle aydınlatma süresinin kısaltıldığını duyurdu.

Buna göre Louvre Müzesi önündeki piramidi aydınlatan ışıklar, sabah saat 01.00 yerine akşam 23.00’te söndürülecek. Yine Versay Şatosu’nun ışıklarının akşam 23:00 yerine 22.00’de kapatılacağını aktaran Kültür Bakanı, “Kamuoyunu duyarlı kılmak için semboller önemli” dedi. Bakan Malak, kültürel etkinliklerin yapıldığı sinema, tiyatro, konser salonlarında da bu tür önlemlerin alınması çağrısında bulundu.