29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2022 10:46 | Son Güncelleme: 27.06.2022 11:50

G7 liderleri Putin’le alay etti: Göğüs kaslarımızı göstermeliyiz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Rusya lideri Putin’in üstsüz fotoğraflarıyla alay etti. Johnson, "Onlara göğüs kaslarımızı göstermeliyiz" dedi
G7 liderleri Putin’le alay etti: Göğüs kaslarımızı göstermeliyiz

Yedi ülkenin liderleri, Almanya’da G7 Lider Zirvesi’nde bir araya geldi. Liderler, Ukrayna’ya saldıran Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in maço imajıyla dalga geçtiler. 

"Daha sert olduğumuz gösterelim"

Liderler Pazar günü üç günlük G7 zirvesinin ilk toplantısı için oturdukları sırada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ceketlerini çıkarıp çıkarmayacaklarını hatta daha fazla soyunmalarına gerek olup olmadığını sordu.  Johnson daha sonra  “Hepimiz Putin'den daha sert olduğumuzu göstermeliyiz” diye ekledi ve “Onlara göğüs kaslarımızı göstermeliyiz” dedi. 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Çıplak göğüslü ata binme" önerisinde bulundu. Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, "Ah evet ,ata binmek en iyisidir” diyerek ikili arasındaki sohbete katıldı. 

Rusya devlet medyası tarafından servis edilen fotoğraflarda Putin birçok kez üstsüz bir şekilde ata binerken ve askeri pantolon giyerken görüldü. Geçtiğimiz on yılda yayınlanan diğer görüntüler, Putin'in üstsüz güneşlendiğini, yunuslarla yüzdüğünü ve Baltık Denizi'ndeki Gotland adası yakınlarında bir denizaltıya bindiğini gösteriyordu.

Kiev'de saldırılar tekrar arttı

G7 liderleri Almanya'daki Elmau'da toplanırken, Rusya Ukrayna'daki saldırılarını hızlandırdı. Kiev, 5 Haziran'dan bu pazar sabahına kadar nispeten barışın sessizliğin tadını çıkarıyordu. Ancak dün sabah saat 6.30 civarında birkaç büyük patlama şehri sarstı ve şehre birçok füze fırlatıldığı öğrenildi.  

 (Kaynak: The Guardin, DailyMail)