21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2023 16:30 | Son Güncelleme: 20.06.2023 16:40

Geçen yıl kayıp denizaltına binen Mike Reiss: Ölebileceğinize dair feragatname imzalıyorsunuz

Titanik enkazını görmek için dalış yapan denizaltına dair arama çalışmaları sürerken geçen yıl yolculuğa katılan Mike Reiss açıklamalarda bulundu. Dalış tecrübesini anlatan Reiss, "Yolculuk sırasında ölebileceğinizi birbiri ardına sıralayan devasa bir feragatname imzalıyorsunuz" dedi
Geçen yıl kayıp denizaltına binen Mike Reiss: Ölebileceğinize dair feragatname imzalıyorsunuz

Titanik enkazını görmek için pazar günü dalış yapan ve içinde 5 kişi olan denizaltına dair arama çalışmaları hala sürüyor. Ekipler denizaltının yüzeye çıkmış olma ihtimaline karşın hem yüzeyde hem de denizin dibinde çalışma yürütüyorlar. 

Bugün ABD Sahil Güvenliği, arama çalışmalarının daha derin sulara doğru genişletildiğini açıkladı. Sahil Güvenlik Bölgesi Komutanı Tuğamiral John Mauger CNN'e, "Gece boyunca geniş bir arama kurtarma grubuyla birlikte hem yüzeyde hem de bölgede tüm imkanları seferber ettik" dedi.

"Bunun sonum olabileceğini düşündüm"

ABD'li bir televizyon yapımcısı ve yazar olan Mike Reiss de geçen yıl kayıp olan denizaltıyla yolculuk yapan isimlerden biriydi. BBC'ye konuşan Reiss, yolculuk sırasında ölebileceğinize dair bir feragatname imzalandığını söyledi.  

Biri Titanik'te olmak üzere üç ayrı dalış yaptığını belirten Reiss, "Yolculuk sırasında ölebileceğinizi birbiri ardına sıralayan devasa bir feragatname imzalıyorsunuz. Birinci sayfada üç kez ölümden bahsediyorlar, dolayısıyla aklınızdan hiç çıkmıyor. Denizaltıya binerken bunun sonum olabileceğini düşündüm" ifadelerini kullandı. Reiss bu yolculuğa çıktığında durumun tehlikelerinin farkında olduğunu ancak tüm operasyonun çok basit görünmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.