11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2022 13:34 | Son Güncelleme: 11.04.2022 14:06

Geleceğe hoş geldiniz: Polis sürücüsüz otomobili kenara çekti

Polisin farları yanmadığı için kenara çektiği otomobilin sürücü koltuğu boşsa ne olur? Bu hafta sonu sosyal medyada paylaşılan geleceğe hoş geldiniz tadındaki bir video, bu soruya bazı cevaplar verdi
Geleceğe hoş geldiniz: Polis sürücüsüz otomobili kenara çekti

Instagram'da ve Twitter'da paylaşılan geleceğe hoş geldiniz tadındaki bir video, gündem yarattı. Videoda, San Francisco Polis Departmanı'nda görevli polislerin sürücüsüz bir aracı kenara çektirip durdurdukları görüldü. Otonom araç şirketi Cruise’un Chevy Bolt aracı, 1 Nisan’da San Francisco’da kenar çekildiğinde robotun hangi kuralı ihlal ettiği belli değildi.

Daha sonra bir polis memuru arabanın sürücü tarafındaki kapıya gidiyor. Kapıyı açmaya çalışıyor. Ardından otonom araç polisten ilginç bir şekilde uzaklaşıyor. Ancak daha sonra dörtlülerini yakarak daha rahat bir yerde duruyor. Polis bir kez daha ekip arabasından inip otonom aracın yanına gidiyor ve muhtemelen farların nasıl açılacağını bulmaya çalışıyor. Bu sırada bir polisin telefonla konuştuğu görülüyor.

Şirketten açıklama geldi

General Motors'un bir yan kuruluşu olan Cruise, video yayınlandıktan sonra “Otonom aracımız polise teslim oldu. Ardından da amaçlandığı gibi en yakındaki güvenli bölgeye hareketlendi” diyerek arabalarının çizdikleri planı uyguladığını söyledi. Daha da iyisi, araç ceza yemeden kurtuldu.